Annesini yaktırdı

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar beldesinde 4 ay önce evinde çıkan yangında hayatını kaybeden 85 yaşındaki Sultan Kesiktaş'ın cinayete kurban gittiği belirlendi. Aynı yangında eşi de ağır yaralanan Kesiktaş'ın...

Annesini yaktırdı

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar beldesinde 4 ay önce evinde çıkan yangında hayatını kaybeden 85 yaşındaki Sultan Kesiktaş'ın cinayete kurban gittiği belirlendi. Aynı yangında eşi de ağır yaralanan Kesiktaş'ın evinin öz kızı B.Y'nin ((54) sevgilisi olduğu öne sürülen E.Ö.  (28) tarafından benzin dökülüp ateşe verildiği saptandı. Cinayet, E.Ö'nün kendisinden ayrılmak istemesine kızdığı B.Y'ye yolladığı cep telefonu mesajlarıyla ortaya döküldü. Anne ve babasının yaklaşık 250 bin lira tutarındaki mirasına konabilmek için böylesi hain bir plan yaptığı öne sürülen B.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, aynı zamanda oğlunun arkadaşı olan genç sevgilisi E.Ö. tutuklandı.

Tüyler ürperten olay, 9 Eylül 2012 tarihinde, Yatağan'ın Yeşilbağcılar beldesi Taşkesik mahallesinde meydana geldi. Mustafa Kesiktaş (86) ve eşi Sultan Kesiktaş'ın (85) yaşadığı evde, gece saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Yangından Mustafa Kesiktaş ağır yaralı olarak kurtulurken, eşi Sultan Kesiktaş  feci şekilde yanarak hayatını kaybetti. Yaşlı kadının cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Kurumu'na gönderildi. Otopsi sonrası cenaze gözyaşları arasında Yeşilbağcılar Belde Mezarlığında toprağa verildi. Yangında hayat arkadaşını kaybeden Musafa Kesiktaş ise bir süre Yatağan Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Bu arada, yangınla ilgili jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede şüpheli bazı bulgulara rastlandı. Durum savcılığa iletilince başta "basit bir yangın" gibi görünen olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kundaklama şüphesi üzerinden durulduğu ifade edildi. Kül olan evden alınan numuneler kriminal incelemeye yollandı. Yatağan Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla soruşturmayı genişleten jandarma dedektifleri, ölen Sultan Kesiktaş'ın ev, zeytinlik ve tarladan oluşan yaklaşık 250 bin lira tutarında mal varlığı olduğunu, bu yüzden öz kızı B.Y ile sık sık tartıştığı bilgisine ulaştı. Mahalle sakinleri arasında dolaşan söylentiden yola çıkan dedektifler, daha önce 3 evlilik yapan dul B.Y.'nin ilk eşinden olan oğlu M.Ç.  (30) ve arkadaşı E.Ö'yi (28) takibe aldı. Savcılık kararıyla 3 kişinin telefonları dinlenmeye başladı. 4 ay boyunca sabırla ve titizlikle takibi sürdüren dedektifler, önceki gün şok bilgilere ulaştı. Ölen kadının kızı B.Y ile oğlunun arkadaşı E.Ö'nün sevgili olduğu belirlendi. E.Ö'nün kendisinden ayrılmlak isteyen B.Y'ye yolladığı "ananı nasıl yaktıysam seni de öyle yakarım" yönündeki cep telefonu mesajları üzerine operasyonu başlattı. Sevgililer E.Ö. ve B.Y ile M.Ç gözaltına alındı. Sorguya alınan zanlılardan E.Ö'nün sevgilisi B.Y ile plan yapıp yaklaşık 250 bin lira tutarındaki mirasa konabilmek için Kesiktaş ailesinin evini benzin dökerek yaktığı öne sürüldü. Zanlılardan E.Ö. tasarlayarak adam öldürmek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken azmettirdiği belirtilen B.Y ile oğlu M.Ç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.