Anneler, kötü alışkanlıklara terlik fırlattılar

Fethiye'de düzenlenen anneler günü etkinliğinde anneler, bu kez terlikleri çocuklarının ardından değil şiddet, alkol, sigara, kumar ve uyuşturucuya fırlattı.Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı...

Anneler, kötü alışkanlıklara terlik fırlattılar

Fethiye'de düzenlenen anneler günü etkinliğinde anneler, bu kez terlikleri çocuklarının ardından değil şiddet, alkol, sigara, kumar ve uyuşturucuya fırlattı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü'nün kültür merkezinde düzenlediği etkinlikte kötü alışkanlıklar mankenler olarak dizilirken, anneler bu kötü mankenlere terlik fırlatıp puan kazanarak karşılığında yine terlik kazandılar. Jüri önünde 15 kadın 10'ar terlik fırlatıp şiddetten 30, alkolden 20 , sigaradan 10, kumardan 20 ve uyuşturucudan 30 puan kazandılar. İzleyenlerin zaman zaman kahkahalarla güldüğü "anne terliği" yarışmasında kadınlar yaklaşık 5 metre menzilden terlik fırlatırken bu kötülüklerden kurtulmayı da haykırdılar. Yarışmada Handan Çavuşoğlu birinci, Binnaz Çavuşoğlu ikinci, Emine Zararsız üçüncü, Hatice Göçmen de dördüncü oldu. Dereceye girenlere beş çift ile iki çift arasında terlik hediye edilirken etkinliği düzenleyen Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin "Anneler gününde onların en çok canını yakan uyuşturucu, kumar, alkol, şiddet ve kötü alışkanlıkları terlik atarak protesto etmek için bir farkındalık oluşturma düşüncesiyle bu etkinliği düzenledik. Bu yarışma ile kötü alışkanlıklar hafızalara yerleştirilsin ve bir daha yapılmasın" dedi.

Yarışmada en çok puan kazanan Handan Çavuşoğlu'da "Eltim yarışmaya katılmam için ismimi yazdırmış. Sigara, alkol ve uyuşturucuya terlik fırlattım. Bunlara ve tüm kötü alışkanlıklara karşıyız. Tam isabet gerçekleştirdim" dedi.

Yarışmada ikinci olan Binnaz Çavuşoğlu'da "Kötü alışkanlıklar her zaman yuvalarda sorun çıkartıyor. Bizde onlara terlik fırlattık. Alkol, uyuşturucu, sigara ve şiddete terlik attım. Dileriz bir daha olmaz" dedi. Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Banu Mumcu da " Belediye Kültür Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte anneler gününü kutladık" dedi.

Etkinlikte Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi tiyatro oyuncuları annelere özel şiirler okudular. Ece Nur Hunçe ve Yeşim Balkan Ekti'nin annelere özel şiirleri ilgiyle dinlendi. Fethiyeli sanatçı Eser Tunçoğlu'da sazı ve sözü ile annelere özel türküler söyledi. Kendi bestesi olan bir arkadaşı için yazıp bestelediği anne türküsünü söyleyen Eser Tunçoğlu sık sık alkışlandı. Eser Tunçoğlu tüm annelerin anneler günü de tebrik etti.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.