Anne ve bebeği zamanla yarıştı

Ortaca ilçesinde 7,5 aylık hamile olan ve hiper tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi geçirdiği tespit edilen anne adayı, ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edildi.Edinilen bilgiye göre; hamileliğinin ilk başından beri özel hastanede...

Anne ve bebeği zamanla yarıştı

Ortaca ilçesinde 7,5 aylık hamile olan ve hiper tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi geçirdiği tespit edilen anne adayı, ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre; hamileliğinin ilk başından beri özel hastanede tedavi gören Melike Güçlü’nün (24) yedinci ayda sıkıntılarının artması üzerine Op.Dr. Gül Biteker tarafından yapılan muayene ve tetkiklikleri sonunda hiper tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi geçirdiği belirlendi. Bebeğin ve annenin hayati risk taşıması nedeniyle Melike Güçlü’nün Antalya'ya sevkine karar verildi. 112 Acil Servis’ten istenilen Ambsulans Helikopter Ortaca Ahmet Ateş Stadı'na inen ambulans helikopter, hiper tansiyona bağlı gebelik zehirlenmesi geçiren Anne Melike Güçlü’yü alıp, Antalya'da özel bir hastaneye götürdü.

Ortaca'daki Özel Yücelen Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Gül Biteker, Melike Güçlü’nün ilk hamileliği olduğunu bildirdi.

Hamileliğin başından beri kendisini konrol altında tutulduğu belirten Op. Dr.Biteker Melike; “ Müstakbel Anne Melike Güçlü’nün, Hamileliğinin şu an 7,5'nci ayında; yani bebek 30 haftalık. Hiper tansiyona bağlı olarak gebelik zehirlenmesi oluştu. Hem annenin hem de bebeğin hayati tehlikesi bulunuyordu. Bu nedenle daha donanımlı bir hastaneye sevkini istedik. Ambulans ile karayolu ile gitmesi riskli olacağından Ambulans Helikopter talebinde bulunduk. Gelen ambulans helikopter ile hastamızı Antalya ya gönderdik" dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.