Anne-babasız HAYATA İLK BAKIŞ

Önceki gün Datça’da meydana gelen kazada bir trajedi yaşandı. Datça Hava Füze Üs Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane’ye 70 metrelik uçuruma yuvarlanan araçları mezar oldu....

Anne-babasız HAYATA İLK BAKIŞ

Önceki gün Datça’da meydana gelen kazada bir trajedi yaşandı. Datça Hava Füze Üs Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane’ye 70 metrelik uçuruma yuvarlanan araçları mezar oldu. Anne ve babanın cansız bedenlerine yapılan çalışmalarda kaza mahallinde ulaşıldı.

Talihsiz Elif Zeynep, kazadan tam 26 saat sonra sağ olarak bulundu. Ekiplerin çabaları sonucu Zeynep Elif kaza mahallinden 100 metre uzaklıkta çalılıklar arasında bulundu. Zeynep Elif’in anne ve babasını kaybettiğinden habersiz sağlık ekiplerine bakışı ise yürek parçaladı. Talihsiz yavru anne ve babasız bir hayata ilk bakışlarını sağlık ekiplerine yaptı. Birdane çiftinin amcalarının cenazesine katılmak için Datça’dan ayrıldıkları öğrenildi.

Hüseyin Atılgan

Önceki gün Datça’da meydana gelen tek taraflı kaza adeta bir trajedi yaşattı. Datça Hava Füze Üs Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane (31) 48 R 6336 plakalı aracı ile Kırıkkale’de vefat eden eşinin amcasının cenazesine katılmak için  Datça’dan hareket etti. Birdane,  seyir halinde iken Balıkaşıran mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybederek 70 metrelik uçuruma uçtu. Kazada hurda haline dönen araç Ahmet Murat Birdane ve 27 yaşındaki eşi Mehtap Birdane’ye mezar oldu. Kaza, akrabalarının uzun süre Birdane çiftinden haber alamamaları üzerine ortaya çıktı. Derhal başlatılan araştırmalarda  MOBESE kameralarından aracın ilçeden çıkış yapmadığı belirlendi. Bunun üzerine karayolu çevresinde geniş çaplı aramalar başlatıldı.

Telefon sinyali takip edildi

Birdane’ye çalan ancak cevap alınamayan cep telefonunun sinyalini takip eden jandarma ekipleri, sinyalin Datça-Marmaris ilçe sınırında bulunan Çatı Limanı mevkisinden geldiğini tespit etti. Bölgede araştırma yapan güvençlik güçleri,  kişilik aileyi taşıyan aracın 70 metrelik uçurumun dibinde olduğunu gördü.

Olay yerine ulaşan emniyet güçleri, sağlık ve AKUT ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda genç çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı. Ekipler araçta başka birilerinin de bulunabileceği ihtimali üzerine arama çalışmalarını genişlettiler.

 26 saat sonra bulundu

Araçta başka birilerinin olabileceğini düşünerek bölgede arama yapan ekipler, çalılıkların arasından gelen ağlama sesine doğru gittiklerinde aracın 100 metre uzağında çiftin 1 yaşındaki kızları Zeynep Elif’i buldu. Talihsiz yavrunun anne ve babasını kaybettiğinden habersiz olanları şoku ile kendisine ilk müdahaleyi yapan sağlık ekiplerine bakışı ise yürekleri parçaladı. Talihsiz yavru, anne ve babasız bir hayata ilk bakışını sağlık ekiplerine yapmıştı. Mucize bir şekilde kazadan sağ kurtulan minik Zeynep, kazadan 26 saat sonra ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek gözetim altına alındı.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, çocuğun ilk geldiği zamandan bu yana sağlık durumunun daha iyi olduğunu belirterek "Vücudunda ufak tefek problemler var onların da tıbbi tedavileri tamamlanıyor. İlk geldiğinde ufak tefek problemler yaşıyorduk ancak bugün de o problemlerin üstesinden geldik. Dakikalar ve saatler geçtikçe daha da iyiye gideceğini umuyoruz. Bebeğimiz verilen tedaviye cevap veriyor. Bir kaç gün daha hastanemizde misafir edeceğiz" dedi.

Başhekim Çakmak, Zeynep bebeğin kime teslim edileceği konusunda ise şunları söyledi: "Önemli olan çocuğu güvenebileceğimiz birinci dereceden akrabalarına teslim etmektir. Anne ya da baba tarafı diye bir ayrım söz konusu değildir."

Kazada hayatını kaybeden Murat ve Mehtap Birdane çifti ve 1 yaşlarındaki kızları Mehtap’tan 1 yaş gününde çekilmiş mutluluk fotoğrafları kaldı. Genç çiftin memleketleri olan Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.