Anadolu Platformu kuruldu

Bodrum’daki, illerin ve bölgelerin adını taşıyan derneklerin birleşmesiyle kurulan ‘Bodrum Anadolu Platformu’ üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum'da faaliyet gösteren Bodrum...

Anadolu Platformu kuruldu

Bodrum’daki, illerin ve bölgelerin adını taşıyan derneklerin birleşmesiyle kurulan ‘Bodrum Anadolu Platformu’ üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum'da faaliyet gösteren Bodrum Adanalılar, Kayserililer, Karadenizliler, Erzurumlular, Erzincanlılar, Çukurovalılar, Afyonlular, Gaziantepliler, Batmanlılar, Tokatlılar, Vanlılar ve Yozgatlılar dernekleri ile Bodrum Anadolu Kültürü Yaşatma Derneği ve Kahramanmaraşlılar Girişimi’nin birleşmesiyle oluşan Bodrum Anadolu Platformu’nun üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ederek faaliyetlerini aktardı. Platform bünyesinde bir ‘Anadolu Kültür Merkezi’ oluşturmak istediklerini belirten üyeler, aynı zamanda platforma bağlı tüm derneklerin ofis olarak kullanabilecekleri bir binaya ihtiyaçları olduklarını belirtti.

Platform adına söz alan Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Ayhan Ongun, “Bizim amacımız; bir anlamda kent kültürünün oluşmasında, buradaki insanların Bodrum'daki insanlarla daha sıcak ilişkiler kurabilmesini sağlamak. Bırakın ayrımcılığı, bölgeciliği, bu anlamda bizim kendi kentlerimizle olan ilişkilerimizde buranın kültür turizmine de büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Yapacağımız etkinlikler yanı sıra belediyenin veya kaymakamlığın yapabileceği her türlü etkinlikte de elimizden geleni yapacağız” dedi.

"Bu birlik örnek olacak"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise kurulan platformun bir örnek teşkil ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “İnsan ayrımı diye bir şey söz konusu değil, biz herkesi seviyoruz kucaklıyoruz. Ben hep şunu söylüyorum; Bugün Bodrum, Bodrum olmuşsa Anadolu halkının müthiş desteğiyle olmuştur. Bodrum olarak Anadolu halkına bir vefa borcumuz var. Biz, bugün, dış turizm zorlandığında açığımızı iç turizmle kapatıyoruz. Peki, kim bu gelenler? Anadolumuzun insanları. Anadolu insanımız, Bodrum'a gelebilmek için, 10 gün tatil yapabilmek için 11 ay çalışıyor. Bu yüzden, bu derneklerin aynı çatı altında olması çok daha güzel olacak ve inanıyorum ki; çok daha güzel etkinlikler ortaya çıkacak. Buradaki birlik, beraberlik ve bu davranış, birçok yere de örnek olacak. Bunu da her zaman söyledim; dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir bölgede, bu birlik, beraberlik ve hoşgörü olmasa, Bodrum bugün, bu kadar medeni olabilir miydi? Konu, Bodrum ekonomisini canlandırmaksa da bu hepimizin ortak hedefidir”

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.