Anadolu Partisi’nden İmam Nikahı tepkisi

Muğla Anadolu Partisi İl Başkanı Aylin Çalışkan, Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı kararına tepki göstererek, “Aklı başında bir kadın bu karara uymayacaktır” açıklamasında bulundu.Aylin Çalışkan yaptığı açıklamada,...

Anadolu Partisi’nden İmam Nikahı tepkisi

Muğla Anadolu Partisi İl Başkanı Aylin Çalışkan, Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı kararına tepki göstererek, “Aklı başında bir kadın bu karara uymayacaktır” açıklamasında bulundu.

Aylin Çalışkan yaptığı açıklamada, “Bu ülkeyi kocaman bir “kadınlar hapishanesine” çevirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Anayasa Mahkemesi gibi insan haklarını ilk savunması gereken en üst mahkeme bile, büyük bir fütursuzlukla resmi nikaha gerek kalmadan imam nikahı yapılabileceği konusunda karar aldı.Unutulan şu ki, artık köprünün altından çok sular geçti ve kadını bir “meta” olarak gören bu zihniyetin hayata geçmesi için sadece ve sadece yasa bir aracı olabilecektir. Aklı başında hiçbir kadın elbette bu yasanın gereklerine ve gerekçelerine uymayacaktır, ama ne yazık ki Türkiye’de hep aşağı görülen, ikinci sınıf vatandaş kabul edilen, hatta bazı yerlerde bırakın Anayasa Mahkemesi’nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah kıyma zorunluluğunu kaldırması bu ülkeyi “erkek egemenliği bahçesi” haline getirmek için yapılan en üst düzeyde girişimdir” dedi.

Kadınların yasa önünde eşit olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Her şeyimiz eşit. Her şeyi paylaşıyoruz. Herkes yasa önünde eşit yargılanıyor.Kadınlar tüm haklarına sahip, çalışma özgürlüğü içinde evlerine güle oynaya gidiyorlar. Baklava çalmak suç, para sayma makinesi serbest. Kadınlar ikinci sınıf vatandaş ama erkeğin malı olmayı reddederse suç. Bu kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.