ANADOLU LİSESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

Muğla Anadolu Lisesi, İzmir Üniversitesi tarafından 9-12 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Doesef “Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Araştırma Projeleri” kapsamında Türkiye finalisti olarak Muğla’yı temsil...

ANADOLU LİSESİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

Muğla Anadolu Lisesi, İzmir Üniversitesi tarafından 9-12 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Doesef “Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Araştırma Projeleri” kapsamında Türkiye finalisti olarak Muğla’yı temsil edecek.

Muğla Anadolu Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Proje bazında birçok başarıya imza atan Muğla Anadolu Lisesi, Biyoloji kategorisinde “Biyolojik mücadelede, bitki, zararlısı olan Nematodlarla yeni bir yöntemle kimyasal ilaç kullanmadan Zirai mücadelede yeni bir yöntem ortaya koyarak” Türkiye’den yüzlerce proje arasından ilk 30 proje içerisine girerek finalist oldu ve geçen yılki başarısını şimdiden egale etti. Muğla Anadolu Lisesi, Türkiye’nin elit kolejleriyle İzmir’de bilimsel anlamda yarışarak, Muğla’nın adını bir kez daha duyurmayı hedefliyor.

Yarışma kategorileri

Yarışma, Biyoloji, Kimya, Fizik ve Mühendislik dallarından oluşuyor. Finalist projeler içinden 10 Proje, Uluslararası Proje yarışmalarında ülkemizi başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, MOSTRATEC, Hong Kong, ICYC, Brezilya gibi ülkelerde düzenlenen Uluslararası Proje yarışmalarında temsil edecek.

Muğla Anadolu Lisesi, Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran danışmanlığında hazırlanan projeyi, Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Berke Altınsoy ve Öykü Beceren hazırladı. Muğla Anadolu Lisesinin başarılı Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran, “Muğla Anadolu Lisesinde 10 yıldır öğrencilerimle proje hazırlıyoruz. Onlara danışmanlık yapıyorum. Liselerde ve neredeyse her öğretim düzeyinde gitgide yaygınlaşan ve eğitimin olmazsa olmaz bir bileşeni durumuna gelen “Proje” geliştirme, bizlere bu türde öğrenen odaklı bir eğitim ortamı sağlar. Bir derste öğrenilen bilginin projelendirilmesi o dersin en güzel şekilde kavrandığının detayıdır. Proje yarışmalarında öğrencilerimizle bilimsel anlamda heyecan yaşıyoruz. Onların, merak, ilgi duyma, araştırma alanlarını birlikte keşfediyoruz. Teknolojiye ve bilime meraklı öğrencilerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Her yıl kazandığımız başarılara bir yenisini eklemek üzereyiz” dedi.

Muğla Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı, Yılmaz İnan ise, “2014 Eğitim-Öğretim yılında Biyoloji dalındaki başarımızın devam edeceğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin meraklı yönlerinin desteklenmesi ve onların o yönde ilerlemesi bizlerin hedefidir. Muğla’nın en köklü Anadolu Lisesi olarak, Muğla’nın eğitimine kurumsal anlamda ivme kazandırıyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Muğla Anadolu Lisesi, 11. Sınıf öğrencisi Berke Altınsoy, yaklaşık iki yıldır uzun soluklu araştırmalar içinde projenin devam ettiğini belirterek, “Fen bölümünde okuduğumuz için, Üniversiteye bilimsel araştırma yönünden şimdiden hazırlık yapıyoruz. Muğla Anadolu Lisesini ve Muğla’yı Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Yoğun çalışma temposu içindeyiz. Bu proje üzerinde, takım arkadaşım Öykü Beceren ve danışman öğretmenimiz Mehmet Ali Onaran ile birlikte iki yıla yakın bir zamandır çalışmaktayız. Kimyasal ilaçlar kanser saçıyor. İnsan sağlığını tehdit ediyor, biz projemizde biyolojik mücadele yöntemini kullanarak başarıyı yakaladık. Oldukça özgün bir proje olduğu için projemizle derece alacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.