Ambulans helikopter Nur bebek için uçtu

Marmaris’te ağır zatüre geçiren Nur bebek, tedavi için ambulans helikopter ile Uşak’taki hastaneye sevkedildi.Muğla’nın Marmaris ilçesinde ağır zatürre geçirdiği belirlenen 2 yaşındaki Nisa Nur bebek , daha ileri bir tedavi...

Ambulans helikopter Nur bebek için uçtu

Marmaris’te ağır zatüre geçiren Nur bebek, tedavi için ambulans helikopter ile Uşak’taki hastaneye sevkedildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ağır zatürre geçirdiği belirlenen 2 yaşındaki Nisa Nur bebek , daha ileri bir tedavi için hava ambulansı ile Uşak’taki bir hastaneye sevk edildi.

Beldibi beldesinde yaşayan Memduh(30) ve Selda Yıldız (28) çifti iki gün önce , doğuştan engelli olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki kızları Nisa Yıldız’ı solunum sıkıntısı şikayetiyle hastaneye yatırdı. Nisa Nur bebeğe zatürre teşhisi kondu.Doktorlar, ağır zatürre geçirdiğini tespit ettikleri Nisa Nur bebeğin ileri tedavi için daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Nisa bebek için Uşak’taki bir hastanenin çocuk yoğun bakımında yer ayarlandı ve sevk için hava ambulansı istendi. İzmir’den havalanan ambulans helikopter Marmaris Devlet hastanesi pistine indi. Ambulansta hazır bekletilen Nisa Nur bebek helikopterle Uşak’a gitti. Sevk sırasında anne Selma Yıldız gözyaşlarına hakim olamadı.

Marmaris Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı uzamanı Doktor Ahmet Arıcı, Nisa Nur bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Arıcı,” Nisa Nur bebek bize geldiğinde solunum sıkıntısı yaşıyordu ve klinik tablosu ağır zatürre geçirdiğini işaret ediyordu. Hastanın ileri tedavisi için daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesini uygun bulup sevk için hava ambulansı istedik” dedi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.