Amatör Balıkçılık için 250 başvuru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın amatör olta balıkçılığı yapanlara belge zorunluluğu getirmesinin ardından Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurular çoğaldı. İlçede 5 günde 250 kişi bu belgeyi almak...

Amatör Balıkçılık için 250 başvuru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın amatör olta balıkçılığı yapanlara belge zorunluluğu getirmesinin ardından Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurular çoğaldı. İlçede 5 günde 250 kişi bu belgeyi almak için başvuru yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılara ve balıkçı teknelerine yönelik kuralların sil baştan belirlendiği "Su Ürünleri Kanun Tasarısını" tamamladı. Tasarıya göre, 18-60 yaş arasındaki kişilerin spor veya dinlenme amaçlı balık avcılıkları Bakanlık iznine bağlanacak. Gölde, deniz kenarında oltayla ya da kayık ve teknelerle hobi amaçlı balık tutanlar önce Bakanlıktan izin alacak. Bunu ihlal edenler 200 lira para cezasına çarptırılacak. Tasarının ardından Marmaris’te amatör olta balıkçılığı yapanlar ceza almamak için İlçe Tarım Müdürlüğü’ne akın etmeye başladı. Tarım Müdürlüğü’ne 5 günde 250 kişi başvurarak belge talebinde bulundu. İlçe Tarım Müdürlüğü Olta ile balık avlama izin belgesi için vatandaşlardan 20 lira ücret alıyor.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.