“Amaç Saatcı’yı yıpratmak”

Fethiye’de neredeyse her sivil toplum örgütünü, iş adamlarını ve resmi kurumları karalayan ve kaynağı belirlenemeyen mail ortamındaki 28 sayfalık iftiralara belgeleriyle ilgili geçtiğimiz haftalarda Fethiyespor binasında bir...

“Amaç Saatcı’yı yıpratmak”

Fethiye’de neredeyse her sivil toplum örgütünü, iş adamlarını ve resmi kurumları karalayan ve kaynağı belirlenemeyen mail ortamındaki 28 sayfalık iftiralara belgeleriyle ilgili geçtiğimiz haftalarda Fethiyespor binasında bir basın açıklaması düzenlenmişti. Fethiye’nin önde gelen işadamları ve kurum başkanları hep birlikte karalama kampanyasına tepki göstermiş, Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya olan güven ve destek duygularını dile getirmişlerdi. İftira belgelerinde ismi geçen kurum başkanları ve iş adamları Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Fethiye Balık halinde verdiği yemekte bir araya geldiler.

Yemeğe başta Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ile Metin Talaş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Esnaf Kefalet Odası Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar, Manavcılar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, Fethiyespor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk, Fethiye Belediyesi Meclis üyeleri olmak üzere, iftara belgelerinde adı geçen Fethiye’nin önemli iş adamları ve yöneticileri katıldı. Farklı siyasi görüşlerin temsilcilerinin de bir araya geldiği yemek oldukça keyifli geçerken, yapılan açıklamalarda iftira belgelerini hazırlayanların hiçbir zaman amaçladıkları emellerine ulaşamayacaklarının altı çizildi.

 “Amaç iftiraları Saatcı’ya sıçratmak”

Başkanı desteklediğinin altını çizen Mali Müşavir ve Gazeteci Yazar Erdal Orhan, kendisinin de Saatcı’yı desteklediğini söyledi. Orhan,  “Bana ait olmayan, sahibine ait olan Fethiye’nin vikiliks belgesini inceledim. Vikiliks benim tabirim değil, onların tabiri. Bu gece o kâğıtta adı geçen insanların bir ortak özelliği var. Ben mali müşavirim, SSK’ya girdim, SGK’ya girdim. Kamuyu dolandırmayan, işçisi tarafından ‘benim kıdem tazminatım verilmedi’ diye dava açılmayan, alacaklı olduğu adamı icraya vermeyen, alın teri ile Atatürk’ün kurduğu iş bankasından kredi alıp, işçisini dolandırmayan, müşterisini icraya vermeyen namuslu iş adamlarını birileri karalıyor. O birileri Fethiye’nin en onurlu iş adamlarını, üç kere üst üste seçim kazanan belediye başkanını, yaşamında onurundan başka bir zenginliği olmayan düzgün aile kadınlarını çamur atalım, bunların hepside Behçet Saatcı’ya sıçrasın diye tavır almışlar. Erdal Orhan olarak kaderde Behçet Saatcı’nın yanında olmakta varmış. Bu oluşumda terbiyesizliğe karşı, ahlaksızlığa karşı Behçet Saatcı’yla, sülalesi ile burada olan herkes ile beraber olurum. Fethiye’ye gelen en güzel yabancı İstinyeli İsmail Öztürk, bana göre hakiki Fethiyelidir. Fethiyespor’da bir toplantı yapıldı. Basın toplantısı yaptık ve bir tavır aldık. Hem etik olduğu için hem de bu kadar insan ben söylemeden beni savundu diye Sayın Başkan bize bir yemek verdi. Bu yemek burada bitecek ama ben Fethiye tarihi diye bir kitap yazıyorum. Buradaki herkesi Fethiye ticaret tarihinde, işçi haklarını verme tarihinde, kamuyu zedelememe tarihinde yazacağım. Bu yemeği düzenleyen akrabam Behçet Saatcı’yı kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 “Bizi siyasi bir görüş birleştirmedi”

Esnaf Kefalet Odası Başkanı İsmail Başoğlu ise, “Buraya gelirken Başkanla konuştum. Bu birlikteliğin mimarı yine Behçet Saatcı’dır. Buraya bizi bir siyasi görüş birleştirmedi. Onuruna düşkün insanların, Fethiye’de yapabilecekleri çok şeyler olacağını göstermek içinde bir araya geldiğimize düşünüyorum. Bizleri davet eden Sayın Başkanım Behçet Saatcı’ya teşekkür ederim” dedi.

 “Herkes birbirinin safına girecek”

Fethiye Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de, “Bu akşamı ve tadı bozmak istemiyorum ancak böyle şerefsiz insanların bizlere çamur atmasına hiç gerek yok. Herkes oturacak efendi gibi yaşayacak. Herkes birbirinin safına girecek. Başkanımıza bizi burada onurlandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar, Manavcılar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, “Bu camia nasıl kişilere, dimdik duracağını çok iyi biliyor. Bundan sonrada birlik ve beraberliğin artarak devam edeceğini inanıyor. Saygılar sunuyorum” dedi.

 “Halk yapılanların notunu verir”

Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Nurkaya Gündoğdu, “Seçimden önceki son gece, seçim yasağı başlayacak. Biz yine buradaydık. ‘Biz yarın seçim var, Pazartesi belediyede görüşürüz’ dedik. Herkes yorum yapıyor, oranlar söyleniyor. İddialar oluyor. Biz pazartesi Belediye’de görüşelim dediğimizde yanlış bir şey söylemedik. Bu halk unutmaz. Yapılanlara notunu verir. Bu iftiraları atanlar, yazanlar, çizenler de elbet bir gün yine halk tarafından karneye siyahıyla, beyazıyla yazılır. Hepimizin gideceği yerler belli. Gittiğimiz zaman hakkın huzurunda o hesapları verecekler. Bu kadar arkadan konuşmak insan olana yakışmaz. Arkadan konuşan insanlar eğer mertse, insansa yüzümüze söyler. Bu kadar arkadan vurulmaz. O yüzden Fethiye halkına buradan sesleniyorum. Doğruları görün. Bizlere destek olduğunuz sürece hizmetlere Sayın başkan ve ekibi olarak devam edilecek”şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

 “İnsanlık onuru için buradayız”

Fethiyelilik ve Beşkazalılık duruşlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “İnsanlık onuruna sahip çıkan arkadaşlarımla aynı masayı paylaşmak bizim için çok keyifli. Beşkazalı duruşunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biraz önce arkadaşlarım bana, ‘Başkanım seçim kazandığınızda bile bu kadar keyifli değildiniz’ dedi. Bizi bir araya getiren ne bir siyasi görüşümüz, ne dünya görüşümüz, ne inancımız, ne de başka değerler. Bizi bir arada toplayan sadece insanlık onuru ve ona verilen değerdir. Bu birliktelik bence siyasetin üzerinde bir birlikteliktir. Bunu Fethiye için bir artı görüyorum. İçimizdeki eksik arkadaşların tamamlanmasıyla, inanıyorum ki bu masa etrafında aynı duygu ve düşünceleri paylaşan arkadaşlarımız Fethiye için büyük kazançtır. İnşallah başka vesileler ile bu ekiple paylaşmaktan büyük keyif alacağım. Önümüzde yapacak çok işlerimiz var. Fethiyespor bizden çok şey beklemesi gayet normal.  Bizim üst kimliğimiz dediğimiz kulübümüze masa etrafındaki arkadaşlarım sahip çıkmasıyla her şeyi aşacağımız kanaatindeyim. Tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.