Altyapı kazısından tarih çıktı

Muğla’nın Milas İlçesinde kanalizasyon sorunları nedeni ile yapılan denetimli kazılarda Roma dönemine ait mimari kalıntılar bulundu. Çalışmalar dururken, alanda kurtarma çalışmalarına başlandı.Milas merkez Hayıtlı Mahallesi...

Altyapı kazısından tarih çıktı

Muğla’nın Milas İlçesinde kanalizasyon sorunları nedeni ile yapılan denetimli kazılarda Roma dönemine ait mimari kalıntılar bulundu. Çalışmalar dururken, alanda kurtarma çalışmalarına başlandı.

Milas merkez Hayıtlı Mahallesi Dr. İsmail Hakkı Milaslı Caddesi üzerindeki Milas Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bahçesi yan alanında yapılan kanalizasyon çalışmalarının yapıldığı 3. derece arkeolojik SİT alanındaki çalışmalarda Roma dönemine ait mimari kalıntılar bulundu. Çalışmalar dururken, alanda kurtarma çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, “Alanda yapılan denetimli kazılar neticesinde bir binaya ait kalıntılar bulundu. 3. derece arkeolog sit alanında yapılan denetimli kazı çalışmalarında bir mimari yapı kalıntısına rastladık. Antik döneme, Roma dönemine ait. Bununla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Basit bir çalışma, kurtarma çalışmasına dönüştürüldü. Bu çalışma kapsamında tespitimizi yapıp, burada ki mimarı dokunun tescil önerisi ile birlikte koruma kuruluna en kısa sürede sunacağız. Tabi buradaki çalışma bizim için şöyle bir rahatlığı da beraberinde getirdi. Burası okul bahçesinde olması nedeni ile yol trafik ve çevre sorunu yaşamadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.