Altuntaş’tan tepki

Emeklilerin sorunlarını dile getiren Türk Emekli-Sen Muğla İl temsilcisi Necmettin Altuntaş, emeklinin her geçen gün yaşam şartlarının daha da zorlaştığının altını çizdi. “Emekliye, dul ve yetime kaynak bulamayan milletvekilleri...

Altuntaş’tan tepki

Emeklilerin sorunlarını dile getiren Türk Emekli-Sen Muğla İl temsilcisi Necmettin Altuntaş, emeklinin her geçen gün yaşam şartlarının daha da zorlaştığının altını çizdi. “Emekliye, dul ve yetime kaynak bulamayan milletvekilleri kendilerine gelince bonkör davranıyorlar diyen Altuntaş, “Yılbaşında işçi emeklileri intibak yasasını beklerken, memur emeklileri de 2012  yılı toplu görüşme yasası ve maaş zamlarını dört gözle takip ederken bir de duyduk ki; memur ve emeklilerin ayakta tedavilerinde ilâç katılım paylarında artış yapan yasanın içine, gece yarısı operasyonu ile milletvekili emekli maaşlarına yüzde 60 zam verilmesi eklenmiş. Gösterilen tepkiler üzerine zam yüzde 45’e düşürüldü. Emeklilerin ve çalışanların ilâçlarımıza hastane masraflarımıza ödeyeceğimiz   zam   kanununda   emeklilerle alay eder gibi  emekli milletvekili maaşlarına yüzde  45 zam yaptılar.

Daha sonra işçi ve memur emeklileri promosyon umut ederken milletvekillerimiz kendilerine promosyon aldılar.

Şimdi ise, görevdeki milletvekili ölünce, Başbakanlık Müsteşarı maaşının 12 katı 125 bin TL, emekli milletvekili ölünce 6 katı ölüm yardımı verilmesi teklifi Türk Parlamenterler Birliğince bütün grupların mutabakatı sağlanarak hazırlanmış, yakında kanunlaşır.

Memur emeklileri ölünce  bir maaş ölüm yardımı yapılır. Mezara girinceye kadar,  siz bu dünyada  böyle ballı börekli yaşayın da, öbür dünyayı   Allah bilir.

Durun daha bitmedi vekillere müthiş yeni kıyak. 120 bin liranın altındaki gelirler ve 24 bin liraya kadar alacakları beyan dışı bırakılıyor. Nalıncı Keseri  hep kendine yontuyor.”dedi.

Bütçedeki açıkların hesabının emekli ve memurlara çıkarıldığını söyleyen Altuntaş şöyle konuştu: “Memur ve emekliye “1 puan verirsek bütçe batar” diye hesap yapan Maliyeciler, Sağlık Bakanlığında Kamu Hastane Birliklerinin  Genel Sekreter, Başkan ve Hastane Yöneticileri için  kadrolar ihdas edilerek maaşlarına  yüzde 300 zam yapıldığında neredeydiniz? Bütçeye böylemi sahip çıkıyorsunuz? Bütçedeki her kuruş açığın hesabını emekliye ve memurlara çıkaranlar, bu kanunları hazırlayıp, kendilerine ballı makamları ayarlıyorlar uyanın ey emekliler.”

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.