Altuntaş: Yaşımızla uğraşmayın

Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği Muğla İl Temsilcisi Necmettin Altuntaş, emeklilerin insanca bir yaşam, nimette de külfette de adalet, hakça bir paylaşım istediklerini söyledi.Hükümetin bütçe açıklarını  kapatmak...

Altuntaş: Yaşımızla uğraşmayın

Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği Muğla İl Temsilcisi Necmettin Altuntaş, emeklilerin insanca bir yaşam, nimette de külfette de adalet, hakça bir paylaşım istediklerini söyledi.

Hükümetin bütçe açıklarını  kapatmak için “emeklilik yaşı yükseltilmelidir”  şeklinde açıklamalar  yaptığını hatırlatan Altuntaş, “Marifet emeklinin yaşını 53’e yükseltmek değil, 53 yaş üzerinde olduğu halde  iş bulamayan, dolayısıyla   iş gününü dolduramadığı için  emekli olamayan binlerce işsize  iş verip, bir an önce onların ailelerini geçindirecek bir gelire sahip olmaları, daha sonra  emekli olmalarını sağlamaktır.

Gerçi hükümetin  emekliye reva gördüğü  maaş yetmediği için, zavallı emekli ikinci bir iş yapmaya mecbur bırakılmakta, bulabilen çalışmakta, bulamayan avare avare gezmekte, kahvelerde oyun oynamaktadır.

Bin bir güçlükle zar zor   emekli iş gününü doldurabilenler için de, Hükümet’in emekli yaşını 53’e yükseltmek istemesi bir hayal kırıklığı meydana getirmektedir.”dedi.

Piyasaların canlanması için emeklilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Necmettin Altuntaş şunları söyledi:

“Büyüme oranları açıklandı, beklenenin altında. Ekonomistler; “büyüme durdu, vatandaş tüketmeyi durdurdu” diyorlar. Ekonomi Bakanımız; “fren balataları sıyrılmaya başladı, büyümede iç talebin desteği gecikiyor” diyor.

İç talep ne ile yükselecek, piyasa ne ile desteklenecek, kimler destekleyecek ?...

2,5 milyon memuruna, 10 milyon emeklisine gerçek enflasyonun altında maaş artışı verirsen, memur ve emekli yani sabit gelirli ancak zorunlu giderlerini karşılar,  harcama yapamaz, bu durumda piyasa nasıl desteklenecek?..

İlk önce sabit gelirli olan emekliler hükümetçe  desteklenecek ki, onlarda piyasaya açılsın, alış veriş yapsın,  talep artsın.

Üretilen politikalar zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale getirirken gelir dağılımının da bozulmasına neden oluyor. Değişen ne oldu, hani siz düşeni tutup kaldıracaktınız?

Emekliler olarak, insanca bir yaşam, nimette de külfette de adalet, hakça bir paylaşım istiyoruz. Ama bu anlayış, emeklilere; “mezara az kaldı dayanın” diyor. Sosyal devlet gelirini hakça ve adaletle dağıtan değil midir? Emeklilerin bu ülke için yarattığı değerler, ürettiği hizmetler ne çabuk unutuluyor, bir kalemde siliniyor. Hani ahde vefa böylemi ödeniyor? Dualarımıza talip olun, beddualarımıza uğrarsanız sonunuz felaket olur.”

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.