Alternatif Turizmde sözleşmeler imzalandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürüttüğü “Alternatif Turizm Mali Destek Programları” sözleşme imza töreni 26 Aralık 2013 tarihinde Denizli Colossae Hotel’de yoğun katılımla gerçekleşti.GEKA’nın bölge...

Alternatif Turizmde sözleşmeler imzalandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürüttüğü “Alternatif Turizm Mali Destek Programları” sözleşme imza töreni 26 Aralık 2013 tarihinde Denizli Colossae Hotel’de yoğun katılımla gerçekleşti.

GEKA’nın bölge turizminin çeşitlendirilerek turizm sezonunun 12 aya çıkarılması ve alternatif turizm olanaklarının arttırılması amacıyla yürüttüğü “Alternatif Turizm Mali Destek Programları” kapsamında değerlendirmeyi geçerek başarılı olan 26 projenin temsilcileri ile sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Denizli Colossae Hotel’de gerçekleştirilen törene Ajans Yönetim Kurulu üyeleri, Kalkınma Kurulu üyeleri, proje sahipleri, bölgede turizm alanında faaliyet gösteren birlik ve dernekler, basın temsilcileri ile Ajans çalışanları katıldı.

Törende sırasıyla GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Denizli Vali Yardımcısı Alpaslan Argun birer konuşma gerçekleştirdi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata yaptığı açılış konuşmasında; 2009 yılında kurulup 2010 yılında aktif olarak faaliyete geçen ve 4 yıldır bölgenin sorunları, ihtiyaçları ve beklentilerini yakından takip eden GEKA’nın Mali destekler de dahil olmak üzere elindeki tüm araçlar ve imkanlarla bölgeyi gelecekte arzulanan noktaya getirebilmek için çalışmalar yürüttüğünü  belirtti. Alata, özel sektör, kamu kurum-kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve bölgedeki tüm paydaşlarla ortak hazırladıkları Bölge Planının bu süreçte kendilerine yol gösterdiğini böylece 2023 yılına uzanan süreçte Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege” vizyonu çerçevesinde amaçlarını belirlediklerini söyledi. Bu amaca erişebilmek için Zengin Beşeri Sermaye Güçlü Toplumsal Yapı, Yeniliğe Dayalı Yüksek Katma Değerli Üretim, Yaşanabilir Mekânlar ve Sürdürülebilir Çevre ve Alternatif Turizm Mali Destek Programları’nın da çıkış noktasını oluşturan Dört Mevsim Turizm temalı 4 temel eksen belirlediklerini bu eksenler doğrultusunda Ajansın bölge için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Alata sözlerine şu şekilde devam etti; “Alternatif Turizm Mali Destek Programına 2013 yılında çıktık. Turizmi yaz mevsiminin esaretinden kurtarıp dört mevsime yaymak, farklı turizm türleri arasında entegrasyonu sağlamak, bu alanda güçlü bir altyapı oluşturmak gerekmekte. Bölgedeki turizmin daha da hareketlenmesi için bir kıvılcım yakmak istedik. Çağrımıza kulak veren kar amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşlardan toplam 78 proje başvurusu aldık. Bu projeler üzerinde yaptığımız değerlendirme sonucunda da 26 projeye 12 milyon lira destek verilmesi kararlaştırıldı.  Özel sektör ve kamu kurumlarına yönelik iki bileşenden oluşan programlarımızdan Kobilere yönelik olarak yürüttüğümüz Alternatif Turizm Mali Destek programı sonucunda, 46 proje başvurusu alınmış olup toplamda 9 proje destek almaya hak kazanmıştır.  Bu bileşenle sağlık ve termal turizm, eko turizm, agro turizm, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü gibi alternatif turizm alanlarında yaklaşık 4 milyon TL’lik bir yatırım potansiyelinin uygulamaya geçeceği görülmektedir. İkinci bileşen olan Kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında ise Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmaları ile yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılması hedeflenmiştir.  Bu programa yapılan 32 başvuru sonucunda destek almaya hak kazanan 17 proje sayesinde, bölge için 16,5 milyon TL’lik bir yatırım potansiyeli uygulamaya geçecektir. Program tasarımından itibaren bütün süreçte Ajansımıza yön veren Yönetim Kurulu üyelerimize, program kapsamında yapılan her etkinlikte desteğini esirgemeyen yereldeki değerli paydaşlarımıza, proje hazırlayan yararlanıcılarımıza ve son olarak da bu işe mesaisini harcayan, işlerini titizlikle yürüten Ajans personeline teşekkür eder, programın ve yatırımların bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim”

Törenin sonunda 26 başarılı proje sahibi yetkilileri temsili olarak hazırlanan alana imza atarken plaketlerini AYTO Başkanı Hakan Ülken, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş,  Denizli Vali yardımcısı Alparslan Argun ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’dan aldılar.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.