Alt yapı yoksa başarı hayaldir

Ege Yıldızlarında Başkan Serkan Şen, sporda alt yapının önemini vurguladı.Muğlalı sporcuları milli takıma kazandırdıklarını aktaran Başkan Şen, “Beş yıldır Olimpik bir takım sporunda çoğunluğu Muğlalı kendi yetiştirdiğimiz...

Alt yapı yoksa başarı hayaldir

Ege Yıldızlarında Başkan Serkan Şen, sporda alt yapının önemini vurguladı.

Muğlalı sporcuları milli takıma kazandırdıklarını aktaran Başkan Şen, “Beş yıldır Olimpik bir takım sporunda çoğunluğu Muğlalı kendi yetiştirdiğimiz sporcularla Süper Lig’de zirve mücadelesi veriyoruz. Muğla ve Menteşe’ye sayısız Türkiye Şampiyonluğu kazandırdık. Herkes soruyor ‘Bu başarıya nasıl ulaştınız?’ diye. Tabi ki bu yılların birikimi fakat biz en önemlisi kendi sporcumuzu kendimiz yetiştiriyoruz sporcunun okulunu dershanesini eğitimini antrenman saatini biz planlıyoruz velilerde bu konuda bizi destekliyor ve takımda milli sporcular var zaten hali hazırda onlarla çalışıyorlar. Ben onlara maya diyorum bizde maya var, nasıl  süte maya koyduk mu yoğurt oluyorsa bizde de çalışan sporcu muhakkak başarıya ulaşıyor” dedi.

Yetenek taramasını branşa uygun olarak yaptıklarını söyleyen Şen, “Oyuncularımızı kol boyu, bacak boyu, uzun çevik hareketli sporculardan seçiyoruz. Son zamanlarda bir Muğlalılık furyası aldı başını gidiyor bu konuda da benim görüşüm şudur; Muğlalılık, yetiştirdiğin A takıma kazandırdığın Muğlalı yerli sporcu ile ölçülür. Taşıma suyla değirmen dönmez bu mümkün değil. Muğla’daki tüm spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı bu. Para bittiği zaman başarıda bitecek. Alt yapın yoksa sporda başarı hayaldir” diye konuştu.

EMİRHAN ARSLAN

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.