Alman Konsolos MUTSO’yu ziyaret etti

Almanya İzmir Konsolosu Margit Haber ve Almanya Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası(MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.Haberle, İzmir’den Antalya’ya kadar olan...

Alman Konsolos MUTSO’yu ziyaret etti

Almanya İzmir Konsolosu Margit Haber ve Almanya Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası(MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.

Haberle, İzmir’den Antalya’ya kadar olan bölgenin görev alanı içerisinde olduğunu ve bölge ile ilgili ekonomik, sosyal, siyasi konuların kendileri için önem arz ettiğini belirterek ikili ilişkilerin gelişmesi adına diyaloğun önemini vurguladı.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin AB sürecinde AB’nin büyük abisi konumunda olan Almanya’nın Türkiye için önemli olduğunu vurguladı. Başkan Karakuş şöyle devam etti “Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın varlığı iki ülke ilişkilerinin istikrarı açısından çok önemli. Almanya, Türkiye’nin sadece Avrupa’daki değil dünyadaki en önemli ortağıdır. İşbirliğine hazırız. Bu konuda üzerimize düşen neyse yaparız “ dedi.

Mermer dışında ilimizden ihraç edilen ürünler ve bölgede faaliyet gösteren Alman şirketler hakkında da bilgi alışverişinde bulunan Margit Haberle, ilimizden Avrupa’ya ihraç edilen ürünlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını da ifade etti.

Daha sonra Türkiye – Almanya arasındaki vize sorununa da değinen Başkan Karakuş “Ürünlerimiz Avrupa’da serbestçe dolaşıyor. Fakat iş adamlarımız ürünlerimiz kadar serbest dolaşamıyor. İki ülke arsındaki ekonomik, kültürel işbirliğinin genişlemesi adına vize sorununun çözülmesi gerek” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.