Alman Konsolos Bodrum’u tanıtacak

Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Melengeç tarafından karşılanan Başkonsolosa Almanya Bodrum Fahri Konsolosu Gülay Kaman...

Alman Konsolos Bodrum’u tanıtacak

Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Bodrum Belediye Başkan Vekili Mehmet Melengeç tarafından karşılanan Başkonsolosa Almanya Bodrum Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan da eşlik etti.

“Bodrumlular, medeni ve misafirperver”

Almanya İzmir Başkonsolosu olarak 2014 yılı Ocak ayında görevine başladığını belirten Gerlach; "Alman vatandaşların dış turizm için en çok tercih ettiği yerlerden birisi de Bodrum. Göreve başladığım Ocak 2014'ten bu yana ilk defa Bodrum'a geldim. İzmir dışı ilk resmi ziyaretim Muğla ve Bodrum oldu. Bodrum'u hep merak etmiştim. Televizyon ve görsel basından gördüğümden çok daha güzel bir yer. Türk insanı genel olarak sıcakkanlı ve misafirperver. Bodrum'un iklim şartları da tatil için çok uygun. Bence Bodrum'un tercih edilişinin en önemli sebebi, burada yaşayan insanların medeni ve misafirperver oluşudur." dedi.

Hem İzmir’i, hem Bodrum’u tanıtacak

Ülkesi Almanya'da yaşanan Alman-Türk ilişkilerine de değinen Gerlach; "Almanya'da Türk vatandaşlarının çok olması sebebiyle uzun yıllardır bu iki kültür iç içe yaşamıştır. Alman vatandaşlar Türk dükkânlarından alışveriş yapıyorlar, Türk kuaförüne, berberine, lokantasına ve benzeri yerlere gidiyorlar. Hatta bir Alman ile bir Türk evlenerek akraba olabiliyorlar ve kişisel bağlar da kuvvetli olabiliyor. Bu nedenlerden dolayı Bodrum ve diğer tatil bölgeleri Almanlar tarafından popüler yerler. İzmir Başkonsolosu olarak sadece Çeşme ya da Alaçatı değil Bodrum için de tanıtım çalışmalarında bulunacağımı de söylemek isterim." şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Vekili Mehmet Melengeç ise "Sizi Bodrum'da görmekten de ayrıca mutluluk duyduk. Sizin de söylediğiniz gibi Türkiye - Almanya arasında köklü bir ilişkimiz var. Türk ve Alman vatandaşlar arasında Almanya'da sıkı bir bağ oluştu. Alman turistlerin Bodrum'a olan ilgisi ise bizleri oldukça memnun ediyor. Her geçen yıl da bu sayı artmakta. Bodrum Belediyesi olarak birçok ülkeden Bodrum'a gelen misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaktayız. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Bodrum'un tanıtımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada İstanbul Emitt Turizm Fuarı’nda bulunan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon, benden sizlere sevgi ve selamlarını iletmemi istedi. Bunu da belirtmek isterim."

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.