Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı

Fethiye Belediyesi’nin yap işlet devret modeliyle yaptığı Alışveriş ve Yaşam Merkezi düzenlenen mütevazi törenle hizmete açıldı. 22.823 m² alana yapılan 55 mağazasıyla hizmete açılan Erasta Alışveriş Merkeziyle birlikte...

Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı

Fethiye Belediyesi’nin yap işlet devret modeliyle yaptığı Alışveriş ve Yaşam Merkezi düzenlenen mütevazi törenle hizmete açıldı. 22.823 m² alana yapılan 55 mağazasıyla hizmete açılan Erasta Alışveriş Merkeziyle birlikte birçok ünlü marka ilçemize gelerek hizmet vermeye başladı.

Fethiye Belediyesi’nin yaptığı ankette Fethiyeliler tarafından Belediye’den en fazla yapılması istenen projelerin başını çeken ve yüzde 87 gibi büyük bir farkla birinci olan Alışveriş ve Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Görkemli mimarisi, peyzaj düzenlemeleri ve park alanlarıyla sosyal yaşam alanına dair her ihtiyaç AVM’de ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olduğu görüldü. Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 326 araçlık kapalı ve 119 araçlık açık otopark olmak üzere 445 tane araç park alanı olduğu da öğrenildi.

Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, yüklenici firma Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “Musul’daki vatandaşlarımızda inşallah özgürlüklerini kavuşurlar”

Açılışta konuşan ve Fethiye halkına vermiş oldukları bir sözü daha yerine getiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Dün akşam berat kandiliydi, Allah-ü Teâla inşallah hepimizin beraatının eline verildiği kullardan nasip eylesin. İnşallah bir yıl boyunca başımıza bir kaza bela ve ölüm getirmesin. 1 yıllık hesabımızı inşallah dün akşam doğru vermişizdir. Duaya ve güzelliklere ihtiyacımız var. Hem içeride hem dışarıda sıkıntılı günler geçiriyoruz. Biraz sonra AVYM girip biz serinleyeceğiz ama Musul’da rehin tutulan hemşerilerimiz ve vatandaşlarımızda inşallah bugün özgürlüklerine kavuşurlar. İçeride de birlik ve beraberliğin geldiği kardeşliğin pekiştiği günlerin gelmesine vesile olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Seçimle gelen insanların mazeret lüksü yoktur!”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Seçimle gelen insanların mazeret lüksü yoktur. O yüzden ne büyükşehir yasasını şikayet edeceğim ne de başka bir şeyi… Şikâyet bizim lügatimiz da yok. Sizlerden aldığımız güçle 57 aylık süremiz kaldı, bu süreçte de sizlere hizmetkârlık etmeye devam edeceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımızda partili, partisiz verilen destekler ile inşallah Fethiye’mizi yaşamaktan keyif alınan mekâna döndürme konusunda çabamız sürecek.

“AVYM’yi Fethiye istedi, biz yaptık”

Nerden icap etti de bu oldu? 4-5 yıldır bekleyen yatırım 3 – 5 cümleyle de toparlanmaz. Bu AVM’yi siz istediniz de yaptık. 2009 yılında anket yaptık. Fethiye Belediyesi’nden ne istiyorsunuz? En fazla neyin yapılmasını istiyorsunuz? Yüzde 87 gibi çok ciddi bir rakamla Alışveriş ve Yaşam Merkezi çıktı.

Bunu yaparken biz çok zorluklar çektik. Fethiye’de yüzde 10’luk bir grup var. Ecesaray’ı yaparken, Balık pazarını yaparken, Garaj’ı yaparken, Sahil Düzenlemelerini yaparken Çarşı her şeye karşı hesabı ama Beşiktaş’ın Çarşı’sı şuurlu karşı çıkıyor. Bizim yüzde 10’luk bir grup var. Bunlar olsun olmasın her şeye karşı. Bu karşı olanların her türlü engellemelerine rağmen hukuksal, basın gibi her türlü karalamaya rağmen, seçim öncesi AVM açılmayacak diye başlık atanlar adamlarsa, delikanlılarsa, aynı gazetelerinde ‘Özür dileriz, açıldı’ diye haber yaparlar. O kadar da ucuz değil bu iş. Biz Fethiye’ye yatırım yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz. Bakın burada 500 çocuğumuz ekmek yiyecek. Deniyor ki, Fethiye’deki esnafın işini bitirecek. Daha bu alışveriş ve yaşam merkezi Fethiye’nin mıknatıs gibi çekim merkezi olması konusunda etkisini bir o kadar daha arttıracak. Buraya gelen insanlar sadece burada alışveriş yapmakla kalmayacak. Şehre inecek, balık pazarında yemek yiyecek. Sahili gezip öyle gidecek. Böyle bir alışveriş merkezi Türkiye’de yok. Bu aynı zamanda sosyal bir proje. Mimar arkadaşlar ve jürilerden özellikle rica etmiştik. Burası sadece bir alışveriş merkezi olmasın, bir yaşam merkezi de olsun diye. İçeriye girdiğinizde bunu çok net göreceksiniz.

“Buradaki 3 ağaç, gezinin bize hediyesidir”

Ayrıca bu alışveriş ve yaşam merkezimizin gezi olaylarıyla da bağlantısı var. Gezi olaylarında manşetlere çıkmıştık. Arkanızda görmüş olduğunu 3 ağaç, gezi olaylarının bize hediyesidir. Çünkü Allah var, sonradan olan olayları taassup etmemekle beraber daha işin başında o yeşile, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkan gezi olaylarındaki öğrenci çocuklarımızın yeşile sahip çıkması, kavak ağaçlarının da kurtulmasına sebebiyet verdi. Bunu da sizlerle paylaşmaktan keyif alıyorum. Bu konuda TEMA vakfına da teşekkür ediyorum.” AVM’nin açılış etkinlikleri gün boyu sürdü.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.