ALICI FİRMALAR İÇİN Mİ ÜZÜLDÜNÜZ?

Maden-İş Başkanı Girgin’den bakana cevap:Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “ Enerji özelleştirmelerindeki gecikme canımı sıktı” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Maden-İş Sendikası Yatağan...

ALICI FİRMALAR İÇİN Mİ ÜZÜLDÜNÜZ?

Maden-İş Başkanı Girgin’den bakana cevap:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “ Enerji özelleştirmelerindeki gecikme canımı sıktı” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, “ Bizim canımız ise milletimiz ve devletimiz adına, özelleştirme ihalesi kökten iptal edilmedi diye sıkıldı. Sayın Bakanım, alıcı firmalar adına mı üzüldünüz, canınız sıkıldı? Alıcı firmalar sizinle gurur duymalı.” Diye cevap verdi.

Uzun zamandan beri kamuoyunda tartışma konusu olan ve sendika ve işçilerin yanında yöre halkının da büyük tepkisine neden olan Muğla’daki termik santralleri ile kömür havzalarının özelleştirilmesi ihalesi kararlı direniş ve mücadele karşısında ertelenmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, bu gelişme karşısında “ Enerji özelleştirmelerindeki gecikme canımı sıktı” şeklindeki açıklamasına Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin’den tepki geldi.

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pazartesi günü gazetelerde yer alan ve işçilerin ve bölge halkımızın büyük tepkisine yol açan, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleri ve kömür sahalarının özelleştirme ihalesinin 2 ay ertelenmesi kararına atıfta bulunarak “Özelleştirmelerdeki gecikme canımı sıktı” açıklamasını yapmıştır. “ diyen Girgin; “Özelleştirme ihalelerinin ertelenmesi bizim de canımızı sıktı.

Çünkü biz ülkemiz, halkımız açısından telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara yol açacak,  enerji ihalelerindeki şaibelere ilişkin soruşturma haberlerinin medyada boy boy yer aldığı bu süreçte bu özelleştirme ihalelerinin kökten iptalini bekliyorduk.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da özelleştirme ihalelerinin ertelenmesine üzüldüğünü,  canının sıkıldığını açıklamasından öğrendik.

Açıklamadan öğrendiğimize göre, sayın bakan ihalelerin zamanında yapılıp, firmaların milletin malı olan termik santral ve kömür sahalarına sahip olamadıklarına üzülmüş.

Türkiye Cumhuriyetimizin Sayın Bakanı’nın bu açıklaması haklı olarak bölgemiz insanı, enerji ve maden işçileri tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştır.

Ama bu açıklamanın bu işletmelere talip olan firmalar tarafından bir özür mahiyetinde büyük bir memnuniyetle karşılandığını düşünüyoruz.

Yani, bizce termik santral ve kömür sahalarının alıcı firmaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ile gurur duyuyor olmalılar. “ diye cevap verdi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.