Ali Tekin güven tazeledi

Yatağan AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresinde Ali Tekin ve Ersöz Güler’in listeleri olmak üzere 2 liste çekişti, seçim sonunda mevcut başkan Ali Tekin tekrar kazandı.Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş sosyal tesisleri eski GELİ...

Ali Tekin güven tazeledi

Yatağan AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresinde Ali Tekin ve Ersöz Güler’in listeleri olmak üzere 2 liste çekişti, seçim sonunda mevcut başkan Ali Tekin tekrar kazandı.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş sosyal tesisleri eski GELİ Lokalinde yapılan seçime, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti MKYK üyesi Bülent Karakuş, Milletvekilleri Hasan Özyer, Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, çevre İlçe başkanları, İlçe Başkanı Ali tekin, delegeler, partililer, diğer siyasi partilerin temsilciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Adaylardan Ali tekin ve Ersöz Güler, ekipleriyle konukları kapıda ayrı -ayrı oluşturdukları gruplarla karşıladılar. Divan Başkanlığını Ali Aşlık’ın yaptığı kongrede faaliyet raporları bütçelerin okunup aklanmasından sonra, sırasıyla İl Başkanı Kadem Mete, Nihat Öztürk, Hasan Özyer, Bülent Karakuş Hamza Dağ birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar genel olarak birlik beraberlik mesajı verdiler. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı konuşmada; ‘2001 Yılındaki Türkiye ile şu andaki Türkiye arasında çok fark var. 2001 yılında geleceğe güven yoktu. AK Parti iktidarıyla geleceğe güven geldi. Siyasetçiye güven yoktu 16 yıl sonra siyasetçiye güven geldi. Biz yasaklar, yoksulluk, yolsuzluk üzerine siyasete başladık bu konularda çok mesafe aldık’ diyerek CHP nin politikalarını eleştirdi.

Başkan adaylarının konuşma yapması için verilen önerge divan başkanlığınca kabul görmedi. Konuk Konuşmalarının ardından hemen divan İlçe seçim kuruluna devredildi. Bu durumu özellikle Ersöz Güler’in listesindeki yönetim kurulu üyeleri hayli tepki gösterdiler. Ortam gerilse de fazla bir kargaşa olmadı. Daha sonra yapılan oylamada, mevcut Başkan Ali Tekin’in listesi 269 oy alırken son gece adaylığını açıklayan Ersöz Güler’in listesi 90 oy aldı. 5 oyda geçersiz sayıldı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.