Ali Ekber Çiçek anıldı

Alevi Bektaşi geleneğinin usta saz ve söz sanatçısı Ali Ekber Çiçek, Muğla Belediyesi Halk Müziği topluluğunun Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde verdiği konserle anıldı.Şef  Dr. Ercan Kılkıl, yönetimindeki koro...

Ali Ekber Çiçek anıldı

Alevi Bektaşi geleneğinin usta saz ve söz sanatçısı Ali Ekber Çiçek, Muğla Belediyesi Halk Müziği topluluğunun Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde verdiği konserle anıldı.

Şef  Dr. Ercan Kılkıl, yönetimindeki koro ve saz heyeti Ali Ekber Çiçek’in eserlerini ve derlemelerini icra ederken salonu dolduran Muğlalı türküseverlere de unutamayacakları bir gece yaşattılar.

Dinleti koro ve solo türkülerle devam ederken ; Şef Ercan Kılkıl, büyük ustanın yerli ve yabancı senfoni orkestralarca yorumlanan, tüm bağlama öğrencilerinin sınıf geçme parçası olan “Haydar Haydar”  adlı eserini bağlamasıyla çalıp seslendirdi.

Dinleyicilerin adeta kulaklarının pasını silen, ruhlarını mest eden bu organizasyonun sonunda Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün; Şef Ercan Kılkıl ve yönetimindeki Halk Müziği Topluluğunu tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını beklediğini dile getirdi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.