Ali Boğa’dan kutlama

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir mesaj yayınlayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Boğa, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi: “Dünyanın her köşesinde çekilen sıkıntıların en çok çocuklar...

Ali Boğa’dan kutlama

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir mesaj yayınlayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Boğa, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi: “Dünyanın her köşesinde çekilen sıkıntıların en çok çocuklar ve kadınlar tarafından yaşandığı günümüzde, insanlığın kurtuluşu ve yükselişi için kadının ne kadar önemli olduğu İzahtan varestedir. Ülkenin geleceğini hazırlayacak evlatları yetiştiren analarımız ve genç kızlarımızı anlamayı bir güne sığdırma gayreti elbette anlamsızdır.

Kurtuluş savaşında çocuğunun kundağında silah taşıyan Şerife Bacı’nın, eşleri savaşta ölen kadınları toplayarak kadın müfrezesi kuran ve Anadolu’nun her yanındaki mücadeleye katılan Kara Fatma’nın, Aydın’da mücadele sırasında yaralanmasına rağmen tedavisinden sonra yine cepheye koşan Ayşe Hanım’ın, ateş hattında kalan iki arkadaşını kurtarmak için ileri atılan Tayyar Rahmiye’nin, askerlerimize Adana’da yol gösteren Klavuz Hatice’nin, Yunanlılar tarafından işkence ile öldürülüp fırında yakılan Nazife Kadın’ın, ön safta çarpışırken başından vurularak şehit olan Gördesli Makbule’nin, Türk kadınının vatan sevgisinin unutulmaz simgesi Nene Hatun’un, daha 13 yaşında TBMM tarafından istiklal madalyası ile ödüllendirilen Onbaşı Nezahat’in kutlayacak bir kadınlar günü olmadı.

Yaşadığımız ülkeyi omuzlarında yükselten kadınımıza minnet borcumuz vardır. Anadolu kadını, milletimizin başı sıkıştığında devreye girmiş, yaralarına merhem olmuştur. 30 yılı aşan bir süreden bu tarafa anarşinin faturasını ödeyenler yine kadınlarımızdır.

Türkiye’yi 2023 hedefine de, 2053 hedefine de, 2071 hedefine de taşıyacak olan Anadolu kadınıdır.

Bu vesile ile büyük fedakarlıklara katlanan kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyor, yürüttükleri onurlu mücadeleden dolayı minnetlerimi iletiyorum. Kadın haklarını yaşam felsefesi haline getirmek dileğiyle.”

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.