Ali Boğa tahsisin kaldırılmasını sağladı

AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa’nın talebi üzerine TOKİ başkanlığından gelen tahsisin kaldırıldığı yönündeki resmi yazı Esenköy Bademli sakinlerini sevince boğdu. Ali Boğa’nın verdiği bu müjdeli haber karşısında...

Ali Boğa tahsisin kaldırılmasını sağladı

AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa’nın talebi üzerine TOKİ başkanlığından gelen tahsisin kaldırıldığı yönündeki resmi yazı Esenköy Bademli sakinlerini sevince boğdu. Ali Boğa’nın verdiği bu müjdeli haber karşısında rahat bir nefes alan bademli halkı sevgi gösterisinde bulundu.

Esenköy Bademli Mahallesinde konu ile ilgili olarak düzenlenen toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yanı sıra Muğla Defterdarlık Müdürü Mustafa Kılıçaslan Fethiye Mal Müdürü Yaşar Çavuş, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ve çok sayıda mahalle sakini katıldılar.

Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa “En geç 15 Gün içerisinde bu sorunu çözeceğim diye söz verdim ve tam 10 gün içerisinde çözüme kavuşturduk. Bugün tahsisin iptali ile ilgili resmi yazıyı getirdik ve köy kahvesine astık. Pazartesi gününden itibaren 2B tapularınızı almaya başlayabilirsiniz” dedi.

Tünel çalışmaları başladı

Milletvekili Ali Boğa  “Bu bir parti toplantısı değildir. Bu sadece Bademli deki kardeşlerimizin endişeye düşüren, buranın TOKİ’ YE kentsel dönüşüm çerçevesinde devredilip edilmemesinin halkımız tarafından net olarak kararlaştırılması için yapılan bir toplantıdır. Geçen hafta halkımıza on gün içerisinde buraya yeniden geleceğim ve tahsisin iptali ile ilgili yazıyı getireceğim diye söz vermiştim. Bu günde söz verdiğim üzere tahsisin iptali ile ilgili yazıyı getirdim. Halkımıza altından kalkması zor sözler veriyorum, ama verdiğim tüm sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Göcek tünelinin ikincisi yapılacak dedik ve şu anda ikinci tünel için çalışmalar başladı. Dereleri ıslah edeceğiz ve Fethiye körfezinin kirlenmesini önleyeceğiz dedik ve şu anda dere ıslahımız yarı oldu. Fethiye Anfi Tiyatro restore edilecek dedik ve restore çalışmaları şu anda devam ediyor. Yayla yolu yapılacak dedik şu anda yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yapılması hayal olan Seki Barajını yapacağız dedik ve geçtiğimiz günlerde Çevre ve Su İşleri Bakanımız ile Seki Barajının temelini attık. Karaçulha kavşağında bir öğrencimizi trafik kazasında kaybettik. Buraya acilen bir üst geçit yapılacak dedik ve şu anda üst geçit bitmek üzere” diye konuştu.

2B tapuları dağıtılacak

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa “Geçen haftadaki toplantıda Bademli halkının istemediği hiçbir şey burada yapılmayacak dedik ve bu gün bu sıkıntıyı giderdik. Biz halkımız ne isterse onu yapıyoruz. Dayatma ile hiçbir şey yapmıyoruz. Dayatma ile iş yapma 1950 yılı öncesinde kaldı. Milletin istemediği hiçbir şey dayatma ile olmayacak. Bademli halkı burada TOKİ istemiyoruz dedi bizde halkımızın iradesine uyduk. Burayı TOKİ ‘YE o gösterdi bu gösterdi demenin anlamı yok. Biz bu gün elde ettiğimiz başarının sevincini yaşayalım. 23 Eylül 2013 tarihi itibarı ile TOKİ başkanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ben kentsel dönüşüm çerçevesinde Muğla’daki değiştireceğim yerlerden vazgeçtim diye yazıyı gönderdi. Bu tahsisin iptalini hızlandırmak için destek veren müsteşar arkadaşlarıma ve başbakanımızın müsteşarına Badem’li halkı adına teşekkür ediyorum. Bugün Milli Emlak müdürümüz ile görüştüm, yazının bakanımızın imzasının ardından Fethiye Mal Müdürlüğüne ve Muğla Defterdarlığı’na yazının gönderileceğini belirtti. Bademlide 2-B den dolayı hak kaybı olmayacak. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Mal Müdürlüğünün vereceği program çerçevesinde 2-B arazilerinizin tapularını alabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.