Ali Boğa: 2B’ciler işgalci değil

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Esenköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Ek bir proje ile Kızlan mevkiinden geçtiğimiz...

Ali Boğa: 2B’ciler işgalci değil

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Esenköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Ek bir proje ile Kızlan mevkiinden geçtiğimiz günlerde köye getirilen içme suyu hakkında köy muhtarı Mustafa Köse’den bilgi alan Boğa, daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

Vatandaşların 2B’lerdeki rayiç bedellerle ilgili soruları cevaplandıran Boğa, “ Son nüfus sayımına göre ülkemizin nüfusu 76 Milyon. Ülkenin tamamının yayılan bir sorunmuş gibi lanse edilen 2B’ler ise 500 bin kişiyi doğrudan etkiliyor. Bunu da 5 kişilik bir aile düşünürsek 2 buçuk Milyon kişi 2B’lerle ilgili durumdan etkileniyor” dedi.

2B yasasının çıkmasında ve sonraki düzenlemelerinde aktif bir rol üstlenen Ali Boğa köylülerle yaptığı sohbette, “Muğla’nın yüzde 68’i orman, yüzde 19’u özel çevre alanları, sit alanları yani koruma alanlarında oluşuyor. Kalan yüzde 13’lük alan 850 bin nüfuslu Muğla’ya yetmiyor. 2B’ciler işgalci değil, bilakis orayı koruyan insanlardır. 2B’lerle ilgili sıkıntı yaşanan bölgelerde defterdarlık yeniden bir değerlendirme yapacak. Bedeller belirlenirken bazı hatalar yapılmış. Mesela tarlanın manzaralı olması verimini arttırmaz” dedi.

2B’lerin sadece 500 bin kişiyi ilgilendirdiğini bir kez daha vurgulayan Boğa, “2B arazisi olmayan insanlar da belirlenen rayiç bedelleri uygun bulmaları münasebetiyle 2B arazisi satın almak istiyorlar. Herkesi memnun etmek maalesef imkansız. Devlet orta yol bulmak zorunda” diye konuştu.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.