Aldan’dan soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Turizm Ruhsat Belgesi ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından cevaplandırılmak üzere meclise soru önergesi verdi.Aldan, şu sorulara Bakan Çelik’ten cevap istedi:-Kültür...

Aldan’dan soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Turizm Ruhsat Belgesi ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından cevaplandırılmak üzere meclise soru önergesi verdi.

Aldan, şu sorulara Bakan Çelik’ten cevap istedi:

-Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri’ne gönderdiği 13/08/2012 tarihli 178814 sayılı genelgenin yayınlanmasından bu yana, turizm belgesi alarak konut inşaatı yaptığı tespit edilen kaç firma bulunmaktadır? Tespit edilen bu firmalar hangileridir? Bu firmalarla ilgili hangi işlemler yapılmıştır?

-Turizm ruhsatı belgesi daha önce yerel yönetimler tarafından verilirken, son genelgeyle bu yetki Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir. Turizm ruhsatı belgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca verilmesinin gerekçesi nedir? Turizm ruhsatı verme yetkisi belediyelerden alınarak bakanlığınıza verilmesi, hükümetin yapılan yerel yönetimlerin güçlendirilmesi söylemleriyle çelişmez mi?

-Turizm bölgelerinde, son dönemlerde “kat irtifakı” çerçevesinde yapılan tesisler konusunda sorunlar yaşandığı bilinmektedir. Turizme tesis edilen alanlarda kat ittifakı ile yapılmış ve yıkım kararı alınmış kaç tesis vardır? Kat irtifakı ile yapılan bu tesislerden kaçı yıkılmıştır?

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.