Aldan’dan Soru Önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Fethiye Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesini meclise taşıdı. Bu dönüşümü yaparken eğitimin ihtiyaçlarının gözününde bulundurulmadığına dikkat çeken Aldan;...

Aldan’dan Soru Önergesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Fethiye Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesini meclise taşıdı. Bu dönüşümü yaparken eğitimin ihtiyaçlarının gözününde bulundurulmadığına dikkat çeken Aldan; “1966 yılında açılan Fethiye Lisesi, önce Anadolu Lisesi yapılmış, şimdi de Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine karar verilmiştir. Ancak bu  karar verilirken Fethiye’de eğitimin ihtiyaçlarının göz önüne  alınmadığı görülmektedir.

Fethiye Atatürk Ortaokulu’nda derslik başına 57 öğrenci, Fethiye Gazi İlköğretim Okulu’nda derslik başına 60 öğrenci düşerken, Fethiye İmam Hatip Ortaokulu’nda derslik başına düşen öğrenci sayısı 26, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 35’tir. İnşaatı süren bir İmam Hatip okulunun da hizmete girmesiyle bu sayı daha da düşecektir.

Fethiye merkezde Atatürk, Gazi, Vali Recai, Karslıoğlu ve Yusuf İzzet Gökçe okullarında öğrenci sayısının çokluğundan dolayı ikili öğretim yapılırken 38 derslikli Fethiye Lisesinin 136 dersliği olan Kız İmam Hatip Lisesi yapılması, Fethiye’nin ihtiyaçlarının dikkate alınmadığı iddialarını güçlendirmektedir. Nitekim, Fethiye’de büyük tepki toplayan b kararın geri alınması için vatandaşlar imza kampanyaları düzenlemiştir.” Dedi.

Aldan, konu ile ilgili olarak Meclis’e verdiği soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan şu sorulara cevap istedi:

-İkili eğitimin kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemde Fethiye’deki Vali Recai, Gazi, Atatürk, Karslıoğlu, Yusuf İzzet Gökçe ortaöğretim okullarında ikili eğitim devam etmektedir. Fethiye Eğitim İş Sendikasının verilerine göre, bu okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 50’dir. İmam Hatip okullarında derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 25-30’dur. Fethiye Anadolu Lisesinin derslik sayısı 36’dır. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin tamamı Fethiye Anadolu Lisesi’nin mevcut binasına taşınması halinde bile derslik başına 7 öğrenci düşecek. Sadece kız öğrencilerin eğitim alacağı düşünülürse bu sayı 3-4 öğrenciye düşecektir. Bu durumda Fethiye Anadolu Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinde öğrenci sayısı kriteri dikkate alınmadığına göre bu  karar hangi ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır? Yeni bir İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç yok iken Fethiye Anadolu Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin gerekçesi nedir?

-Fethiye’de İmam Hatip Liselerinde toplam kaç öğrenci öğrenim görmektedir? Fethiye Anadolu Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi ile bu okuldaki dersliklerde ortalama kaç öğrenci eğitim alacaktır?

-Fethiye’de ikili eğitimi bitirmek, derslik başına düşen öğrenci sayısını eğitim verilebilir seviyelere çekmek, öğrencilerin çevre ilçelere taşınmasını önlemek için yeni okullar yapmayı düşünüyor musunuz?

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.