Aldan’dan başbakana ağır soru!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çözüm süreci ve bölücü terör örgütü pkk’nın dağ kadrolarını 2 bin 200 kişinin katıldığı iddialarını sordu.“Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır...

Aldan’dan başbakana ağır soru!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çözüm süreci ve bölücü terör örgütü pkk’nın dağ kadrolarını 2 bin 200 kişinin katıldığı iddialarını sordu.

“Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 2 Temmuz 2013 tarihinde, BBC Türkçe Servisi’ne verdiği röportajda, “çözüm süreci” adıyla adlandırılan süreç boyunca, PKK tarafından 2200 kişinin dağ kadrosuna girdiğini söyledi” diyen Aldan; Başbakan Erdoğan’dan şu sorulara cevap istedi:

-PKK terör örgütünün, “çözüm süreci” diye adlandırılan dönemde 2200 kişiyi dağ kadrosuna kattığı doğru mudur? Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu tarafından dile getirilen bu iddia doğru ise, 2200 kişinin ülkenin hangi bölgelerden örgüte katıldıkları biliniyor mu??

- Hükümetiniz, örgütün kadrolarına yeni elemanlar katmasının önüne geçmek için ne  gibi önlemler alınmaktadır?

-Terör örgütü PKK’nın kadrosuna yeni elemanlar katması, “analar ağlamasın” talebiyle başlatılan “çözüm süreci” ile ne kadar uyumludur?

- “Çözüm süreci” çerçevesinde, gelecek günlerde hiçbir eyleme katılmadıkları gerekçesiyle dağdan inmesi beklenen kişilere tanınması planlanan imkanlardan, bu süreçte PKK’ya katılan bu kişiler de yararlanacak mıdır?

-Akil insanlar olarak adlandıran kişilerle yaptığınız toplantıda, PKK unsurlarının yalnızca yüzde 15’nin ülkeyi terk ettiğini söylediğiniz basına yansıdı. Yurt içinden dağ kadrosuna katılmak için giden PKK’lılar ile “çözüm süreci” içinde PKK’ya katılmak için gidenleri birbirinden nasıl ayırt edebiliyorsunuz?

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.