Aldan, ilaç sıkıntısını meclise taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, son dönemlerde özellikle kanser ve lösemi hastalıklarında kullanılan bazı ilaçların piyasada bulunmaması ve ulaşımında yaşanan sıkıntıları meclise taşırken, bu konuda Sağlık Bakanı...

Aldan, ilaç sıkıntısını meclise taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, son dönemlerde özellikle kanser ve lösemi hastalıklarında kullanılan bazı ilaçların piyasada bulunmaması ve ulaşımında yaşanan sıkıntıları meclise taşırken, bu konuda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

“Son dönemde, çoğunluğu kanser ve lösemi tedavisinde kullanılan çok sayıda ilacın piyasada bulunamadığı iddiaları basında yer almaktadır. Hükümetin “sağlık reformu” uygulamalarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ilaçlara üç ayrı fiyat verme politikasının ilaç sıkıntısının nedeni olduğu ifade edilmektedir.” Diyen Aldan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan şu sorulara cevap istedi:

- Basındaki haberlerde, sıkıntı yaşandığı iddia edilen ilaçların miktarı konusunda çeşitli rakamlar bulunmaktadır. Türkiye’de piyasada bulunmayan ilaç sayısı ne kadardır?

-Piyasada bulunmayan ilaçların , Lanvis, Emthexate, Leukeran, Purinethol, Deticene ve Salofalk gibi kanser ve lösemi tedavisinde kullanılan hayati ilaçlar olduğu iddiası doğru mudur?

-Piyasadaki ilaç sıkıntısının nedeni nedir? SGK’nın uyguladığı 3 değişik fiyat uygulamasının ilaç sıkıntısına neden olduğu iddiası doğru mudur?

-Hastaların, bulamadıkları ilaçları yurt dışından yüksek ücretlerle getirttikleri iddiaları için ne diyorsunuz?

-İlaç sıkıntısının yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı ne gibi tedbirler almaktadır?

-Öte yandan, piyasada tekel konumunda olan bazı ilaçların fiyatlarının çok yüksek olduğu, örneğin, hemoroit başta olmak üzere varis, ayak krampları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan Daflon adlı ilacın fiyatının bir gecede yüzde 86 oranında arttığı doğru mudur?

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.