Aldan: Alo 147 suistamale açık

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 hattı suistimale açık bir yapıdadır.” Dedi.Aldan, Alo 147 hattını...

Aldan: Alo 147 suistamale açık

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 hattı suistimale açık bir yapıdadır.” Dedi.

Aldan, Alo 147 hattını işleyişi, ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılmak üzere meclise soru önergesi verdi.

“1 Mart 2012 tarihinde devreye giren MEB Alo 147 hattının geçen  yaklaşık 1 yıl zarfında birçok mağduriyete yol açtığı belirlenmiş  ve bu hattın kötüye kullanıldığı  iddiaları birçok öğretmen ve eğitim sendikası tarafından dile getirilmiştir.” Diyen Aldan, Bakan Avcı’dan şu sorulara cevap istedi:

-Muğla’da, Alo 147 hattına gelen şikayet telefonları nedeni ile kaç öğretmen        soruşturmaya uğramıştır? Varsa bu öğretmenlerin  akıbetleri nelerdir?

-1 Mart 2012 tarihinden itibaren, Alo 147 hattı aracılığı ile kaç öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştır? Alo 147 hattı nedeniyle açılan ve sonuçlanan soruşturma bulunmakta mıdır?

-Alo 147 hattına isim ve kimlik bilgilerini bildirmeyen şahısların şikayetleri değerlendirmeye alınmakta mıdır? Hattın devreye girdiği 1 Mart 2012 tarihinden bu yana öğretmenlerimize yönelik şiddet olaylarında bir artış gerçekleşmiş midir?

-Gelen şikayet telefonlarının kötüye kullanılması nasıl engellenmektedir? Öğretmenler hakkında, somut delili ve belgesi olmayan kişilerin şikayetleri doğrultusunda soruşturma açılmış mıdır? Eğitim kalitesinin üst düzeyde tutulması göz önünde bulundurulduğunda bu uygulama yüzünden öğretmenlerin motivasyonu düşmüş olmuyor mu?

-Alo 147 hattına gelen şikayetler üzerine açılan soruşturmalarda, şikayetin muhatabı olan öğretmen ve idarecilerin savunmalarının alınmadığı iddiaları doğru mudur? Bu hatta iletilen asılsız ve iftira içerikli şikayetleri gerçeklerinden nasıl ayırmaktasınız?

-OECD ülkelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın  ‘ Alo 147 ‘  uygulamasına benzer örnekler mevcut mudur? Varsa, uygulamalar nasıl ve hangi yöntemlerle  gerçekleştirilmektedir? OECD ülkelerinde öğretmenlerle ilgili şikayetler hangi yöntemlerle yapılmaktadır?

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.