Aldan: 175 Madde kırılma noktası

ADD Ula Şubesi’nin AK Parti hükümetinin yeni anayasa ve barış süreci çalışmalarıyla ilgili halkı bilgilendirme amaçlı toplantıları devam ediyor.Bu doğrultuda Ula ilçesine bağlı Çörüş Köyü sakinleriyle muhtarlık binasında...

Aldan: 175 Madde kırılma noktası

ADD Ula Şubesi’nin AK Parti hükümetinin yeni anayasa ve barış süreci çalışmalarıyla ilgili halkı bilgilendirme amaçlı toplantıları devam ediyor.Bu doğrultuda Ula ilçesine bağlı Çörüş Köyü sakinleriyle muhtarlık binasında bir araya gelen şube başkanı Koray Helvacı ve dernek temsilcileri, toplanan kalabalığın yoğun ilgisiyle karşılandı.Kısa bir süre sonra toplantıya katılan CHP Muğla Milletvekili Hakkı Süha Adan da fikirlerini köy halkıyla paylaştı.

ADD Ula Şubesi Başkanı Koray Helvacı,  mevcut iktidarın yeni anayasa çalışmalarıyla; ülkemiz vatandaşlarını kimlik bunalımına soktuğunu ve cumhuriyet rejimi kazanımlarını yok etme sürecini hızlandırıldığını iddia etti.  Helvacı yaşananlardan en az zararla kurtulabilmek için Atatürk ün  ilke ve inkılaplarının iyi bilinmesi ve rehber edinilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. “Her şeye rağmen karşılaşılacak çıkmazlarda Türk Halkının izleyeceği yolun pusulası da Bursa Nutku olacaktır” diyerek sözlerine devam eden Helvacı,  herkesi cumhuriyetine, vatanına ve şehitlerin aziz anısına sahip çıkmaya çağırdı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan CHP Muğla Milletvekili Süha Aldan da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunun altını çizerek sözlerine başladı. Aldan, küresel güçlerin, milli orduyu ve kamu yararına çalışan yargı erkini tasfiye emellerini AK Parti yönetimiyle hayata geçirdiğini ileri sürerken,  böylelikle hukuksuz ve savunmasız bırakılan ülkemizin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

“Hükümetin kürt açılımıyla gündeme gelen etnik ayrıştırma operasyonu ve sürecin silahlı kanadı olan PKK ile barış, açılmış yeni cephelerdir” diyen Aldan, Musul ve Kerkük ün Türkiye ye dahil edilerek Kuzey Irak’taki Kürtlerin Türkiye’nin taşıyıcı anneliğine verilip nihayetinde Kürdistan’ın   kurulacağını iddia etti.

Ülke içinde tüm bu ödünlerin başkanlık sisteminin hayata geçmesi ve anayasa değişikliği adına verileceğine vurgu yapan Aldan; “Çünkü yürürlükteki anayasanın 175. maddesinin değiştirilmesinden yola çıkarak; yeni anayasanın mecliste kabulü 376 geçerli oy yerine 330 geçerli oy ile mümkün olabilecek. En önemli nüans işte budur”dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.