Albay Sarı coşkuyla karşılandı

Anayasa Mahkemesi tarafından Balyoz davasında verilen mahkumiyet kararları için yeniden yargılama yönünde karar alınması üzerine tahliye olan ve 21 aydır cezaevinde bulunan emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, Marmaris’teki...

Albay Sarı coşkuyla karşılandı

Anayasa Mahkemesi tarafından Balyoz davasında verilen mahkumiyet kararları için yeniden yargılama yönünde karar alınması üzerine tahliye olan ve 21 aydır cezaevinde bulunan emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, Marmaris’teki evine döndü. Marmaris Gençlik Meydanı’na kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde gelen Mesut Zafer Sarı’yı silah arkadaşları, İşçi Partililer ve Milli Merkez üyeleri karşıladı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” pankartının açıldığı karşılamada Sarı’nın moralinin yüksek olduğu gözlendi. Mesut Zafer Sarı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Marmaris halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında Sessiz Çığlık ve Adalet nöbetinin önemine değinen Sarı, şöyle konuştu: “Sessiz Çığlık Türkiye’de ses getirmiştir. Sessiz olan bir çığlık aslında yaydığı frekansla tüm Türkiye’nin ve eli vicdanında olan yargı mensuplarının bu sesi duymalarını sağlamıştır.”

Asrın İftirası yazılı bir de tişört giyen Mesut Zafer Sarı, kendisini karşılamaya gelenlere hitaben şunları söyledi:”Şu an devam eden Askeri Casusluk davasından Şirinyer Askeri Cezaevinde 3 silah arkadaşımı bıraktım. Bundan sonra ilk görevimiz onları oradan alıp evlerine sevdiklerine kavuşturmak olacak. Elimizde birçok belgenin yanı sıra 9 Mayıs 2013 tarihli Birleşmiş Milletler Keyfi tutuklamalar grubunun aldığı bir karar var. Bu kararda hak ihlalleri 1 yıl önce deklare edildi. Avrupa İnsan Mahkemelerine yapılan başvurular sonrasında hak ihlalleri ilgili işlem yapılması yönünde bir karar var. Bu karar Adalet Bakanlığı kanallarına ulaştı ancak basından saklandı."

Türkiye’de karanlık güçlerin aktif bir basın politikası uygulayarak duyulması gerekenleri duyurmadığını anlatan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Menfi bir propaganda yaparak halktaki algıyı değiştirdi. Buradan görülüyor ki hukuk düzeni yerel mahkemelerle birlikte çökmüştür. Bu çok üzücüdür. Ama Anayasa Mahkemesi evrensel hukuk ilkelerini bir kez daha göz önüne alarak oy birliği ile karar almış ve yargı içinde temizlenmesi gereken bir kısım olduğunu açıkça deklare etmiştir. Bizim zaten haksız ve hukuksuz yere içeride olduğumuz esir ve tutsak tutulduğumuz tüm dünya tarafından bilinmekteydi. Bunu bilmeyen yok. Bu işin içinde olanlar zaten bunları da deklare etti. Başbakan dahil bunun kumpas olduğunu açıkça deklare etti. Başbakan’ın hukuk danışmanı olan Gazi Üniversitesi Rektörünün hazırladığı kitapçıkta bu konular bütün açıklığı ile açıklandı. Ancak, yerel mahkeme ve Yargıtay bunları hiçbir şekilde görmek istemedi. Çünkü karanlık güçlerin etkili odaklarının Türkiye üzerine oynanan oyunların devam etmesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin sindirilmesi gerekiyordu. Ama biz işte şu an karşınızdayız. Mustafa Kemal’in askeri hiçbir zaman sinmeyecek, her zaman alnı açık başı dik ve vatan hudutlarını korumak üzere her zaman görev başındayız. Devam eden tüm davalar dijital deliller üzerine kurulmuş olup Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar tüm bu davaları etkiliyor.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.