“ALAN PAYLAŞIMI YAPILMADAN PROJE SUNMAK DAYANAKSIZ İŞLERDİR”

MHP  Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice:MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, belediye meclis üyelerini basına tanıttı. Yenice, ekip ruhunun idarecilikte çok önemli olduğunu vurgularken; “...

“ALAN PAYLAŞIMI YAPILMADAN PROJE SUNMAK DAYANAKSIZ İŞLERDİR”

MHP  Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice:

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, belediye meclis üyelerini basına tanıttı. Yenice, ekip ruhunun idarecilikte çok önemli olduğunu vurgularken; “ Büyükşehir belediye meclisi alan paylaşımını yapmadan proje sunmak dayanaksız işlerdir” dedi.

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice, Muğla’daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediye meclis üyelerini basına ve kamuoyuna tanıttı. Altınkalp Restoran’da düzenlenen tanıtım toplantısına Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve İlçe Başkanı Şevket Tokur katıldı.

Toplantıda konuşan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice,” Ekip ruhu idarecilikte çok önemli. Onun için bu süreçte toplumun her kesimini temsil edecek bir ekip oluşturmaya özen gösterdik. En uygun bize en fazla katkıyı sağlayacak bir ekibi oluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

“Belediyenin görevlerini yapsak vatandaşın sıkıntısı kalmaz”

Yenice; “Belediye kanunun belediyeye emrettiği zorunlu görevleri yapmaya taaddüt ediyorum. Zaten belediye kanunun belediyelere verdiği zorunlu görevleri yaptığımız takdirde vatandaşın hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır. Doğumdan ölüme her süreçte belediye var. Menteşe belediye sınırları içinde kanunda büyük şehrini ilçe belediyelerin görevleri sayılmış. Ama atlanan bir husus var alan paylaşımı. Menteşe Belediye sınırları içinde su kanaldan büyükşehir sorumlu olabiliyor ama ilçe belediyesi örnek olarak eski garaj alanında, Uğur Mumcu Bulvarından  sorumlu olamayabiliyor. Bu alan paylaşımı yapılmadan Uğur Mumcu Bulvarına alt geçit, üst geçit yapacağım demek dayanaksız işlerdir. Aday arkadaşlarımız sadece kanundaki görev ayrımına bakarak tamam şunlar benim görevimde ben bunları yapıyorum diyorlar. İlçenin tamamından sen sorumlu değilsin. Bunlar gözden kaçırılıyor. Bunun anlatılması lazım. Sadece görev paylaşımı değil ayrıca birde alan paylaşımı yapılacak. Bu alan paylaşımını da büyükşehir belediye meclisi yapacak. Bir aday arkadaşımız demiş ki büyükşehir belediyesi 2 TL yapsa suyu ben 1TL alacağım. Ama ben bunu diyemem ben. Niye ben su işinin Menteşe Belediyesinin görevi olmadığını biliyorum. Ama vatandaşımız bunu bilmediği için bende de aynı söylemi bekliyor. Biz bu söylemlerde bulunamayız. “diye konuştu.

“Birinci önceliğimiz teşkilatlanmadır”

Önceliklerinin Menteşe Belediyesi’nin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılanması olduğunun altını çizen Yenice; “ Bizim birinci önceliğimiz teşkilatlanmadır. Teşkilatlanma, planlama, sorunları tespit, çözüm sürç budur. Teşkilatlanmayı sağlayamadan hizmet veremeyiz. Muğla merkezi, sanayiyi, köyleri ve kasabaları gezdik. Biz şehircilik olarak çok kötüyüz merkezde. Hep vurguluyorum köylerimizin doğu şartların kötü. Açıkça ifade edeyim bir camisiz köyümüz varken, umumi tuvaletsiz, sağlık tesislerine ulaşım imkanı yokken, suyu yokken bizim şurada teleferik tesisi, olimpik yüzme havuzu yapacağız gibi projeleri söyleme gibi bir lüksümüz yok. Muğla sadece Bodrum’dan, Marmaris’ten ibaret değil. “şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.