Alacaklı ama üste para harcadı, adalet aramaktan vazgeçti “ADALET YERİNDE KALSIN ”dedi

Menteşe’de yaşayan Alaattin Mol adlı vatandaş alacaklı olduğu kişiden parasını alamadığı gibi üstüne bir de para harcamak zorunda kaldı. Mol, alacağı için dava açtı. Davayı kazanan Mol, diğer 8 alacaklıdan birisinin...

Alacaklı ama üste para harcadı, adalet aramaktan vazgeçti  “ADALET YERİNDE KALSIN ”dedi

Menteşe’de yaşayan Alaattin Mol adlı vatandaş alacaklı olduğu kişiden parasını alamadığı gibi üstüne bir de para harcamak zorunda kaldı. Mol, alacağı için dava açtı. Davayı kazanan Mol, diğer 8 alacaklıdan birisinin sıralama itirazı yapması üzerine parasını alamadığı gibi karara itiraz diğer kişinin mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kaldı. Sonunda isyan eden Mol, “ Alacaklıydım. Paramı alamadığım gibi başkasının mahkeme masraflarını ödemek zorunda kaldım. Verdiğim 375 lirayı da geri almak için dava açmam ve 2 bin lira harcamam gerekiyor. Adaleti aramayacağım. Adalet yerinde kalsın”dedi.

Menteşe’de yaşayan  Alaattin Mol, 4 bin 500 lira alacağı için kiracısını icraya verdi. Borçlunun evi satıldı, Mol’un dışında 9 alacaklı daha çıktı. Alacaklılardan 8’i parasını aldı. Parasını alanlardan biri sıralama itiraz davası açtı ve kazandı. Dava masrafları ise parasını alamayan 4 kişiden tahsil edildi. Mol, “Hem paramı alamadım hem de 375 lira gitti. Verdiğim 375 lirayı geri almak için dava açmam gerekiyor. Davanın masrafı ise en 2 bin lira. Adalet aramayacağım” dedi.

Esnaf Alaattin Mol, kiracısı E.G’den alacağı olan 4 bin 500 lira için 2014 yılında icra davası açtı. Bu sırada alacaklı 9 kişi daha ortaya çıktı. E.G’nin başka bir yerde bulunan evi satılınca ilk sıralarda yer alan alacaklılara para verildi. Alacaklılardan Hakan Balın, E.G’den 52 bin lira alacağı olmasına rağmen yanlışlıkla 6 bin 200 lira yazıldığını ve bu yüzden paranın diğer kişilere gittiği gerekçesiyle sıralama itiraz davası açtı ve kazandı. Muğla İcra Hukuk Mahkemesi, Balın’ın yaklaşık bin 500 liralık mahkeme masrafını da diğer alacaklılardan 4 kişinin ödemesine karar verdi. İsimleri sıralamanın sonunda bulunan ve para alamayan 4 alacaklı, üstüne Balın’ın mahkeme masrafını da ödemek zorunda kaldı.

Alacaklılardan Alaattin Mol; “Alacağımı alamadığım gibi, cebimden 375 lira vermek zorunda kaldım, hem de parasının bir kısmını alan birinin mahkeme masrafı için. Kararı temyiz edersem 375 lirayı geri alma ihtimalim var fakat bunun için 2 bin lira civarında harcama yapmam gerekiyor” dedi ve şunları söyledi: “Alacağımı istediğime pişman oldum diyebilirim. Hem sıralamanın sonuna koymuşlar para vermediler hem de benimle ilgisi olmayan konu yüzünden para harcadım. Adaletin yerine gelmesi için verdiğim paranın 5 katını daha vermem gerekiyor. Ben de temyize başvurmaktan vazgeçtim. Adalet olduğu yerde kalsın, istemiyorum. Çünkü alacağımı alamadım ve ne zaman alacağımın da meçhul olduğu gibi cepten para gidiyor”

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.