“Akyaka’nın betonlaşmasına izin vermeyin”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, Akyaka Dayanışma Bileşenleri grubunun Akyaka’da kamu arazisi olan 19 Bin 300 metrekarelik zeytinlik alanın özelleştirilerek imara açılmasına karşı başlattığı...

“Akyaka’nın betonlaşmasına izin vermeyin”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, Akyaka Dayanışma Bileşenleri grubunun Akyaka’da kamu arazisi olan 19 Bin 300 metrekarelik zeytinlik alanın özelleştirilerek imara açılmasına karşı başlattığı eyleme katıldı.

Düzenlenen eylemde basın açıklamasını grup adına Mine Erdoğan yaptı. Zeytinliğin hukuka aykırı olarak imara açılmasının ve özelleştirilmesinin Akyaka belde halkının oluşturduğu doğanın korunması önceliği ile ve Akyaka vizyonuyla bağdaşmadığını ifade eden Erdoğan, “Doğaya yalnızca rant gözlüğü ile bakan bu anlayışa karşı Akyaka’dan yükselttiğimiz haykırışımıza yalnızca Türkiye’den değil tüm Dünya’dan on binlerce insan katıldı ve tek bir ses oldular; Akyaka’nın betonlaşmasına izin vermeyin. Hukukçularımızın tapu kayıtları üzerinde yaptıkları incelemelerde özelleştirme girişimi sürecinde pek çok hukuksuzluğa rastlanmıştır. Tapu kayıtlarına bakıldığında iki temel hukuksuzluk söz konusudur. Birincisi 1994 yılında zeytinliğin tapu kaydı, zeytinlik olmasına yani Zeytin Koruma Yasasının koruması altında olmasına rağmen imara açılmış ve bu plan Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından da onaylanmıştır. İkincisi ise 2003 yılında tapu kaydı ilgili kurumların görüş ve onayı alınmadan gerekçesiz olarak zeytinlikten arsaya dönüştürülerek yeni bir hukuksuzluğa imza atılmıştır” dedi.

İnternet ortamında 23 Bin 500 ıslak olarak da 3 Bin 500 imza toplandığını kaydeden Erdoğan, “Toplanan bu imzaları 3 arkadaşımız buradan başlayarak Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önünde sonlandıracakları bisiklet turu sonunda muhataplara iletecekler. Yol boyunca geçtikleri yerleşim birimlerinde taleplerimizi yurttaşlarla paylaşmaya devam edecekler” diye konuştu.

“Dava açmak gerekir”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel ise yaptığı konuşmasında doğal alanların korunması için bu tarz girişimlerin önemine değindi. Mevcut alanın Zeytin Varlığını Koruma Yasası ile korunduğunu ve bu bölgede yapılaşmaya izin olmadığını belirten Gökbel, “Derhal dava açarak hukuki yoldan hakkınızı aramalısınız. Ayrıca avukatlarınız bölgeye idari ve mülki tedbir kararı koydurtmalıdır ki mahkeme sonuçlanana kadar bölgede herhangi bir çalışma yapılamasın. Yapılacak olan planların bu şekilde önüne geçmelisiniz” dedi.

Açıklamaların ardından Serdar Denktaş, Kazım Yılmaz ve Saliha Yazgaç toplanan imzaları Ankara’ya ulaştırmak için bisikletle yola çıktılar.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.