Akyakalı minikler satrancı sevdi

Gökova Kültür Sanat ve Spor Derneği (GÖK-DER) ilk spor etkinliğine satranç dalı ile başladı. Satranç federasyonu, Ula temsilcisi Fahri Can Kaya, Akyakalı 4-11 yaş arasındaki çocuklarla başarılı bir grafik çiziyor. Akyakalı,12...

Akyakalı minikler satrancı sevdi

Gökova Kültür Sanat ve Spor Derneği (GÖK-DER) ilk spor etkinliğine satranç dalı ile başladı. Satranç federasyonu, Ula temsilcisi Fahri Can Kaya, Akyakalı 4-11 yaş arasındaki çocuklarla başarılı bir grafik çiziyor. Akyakalı,12 erkek ve 10 kız öğrenciden oluşan GÖK-DER satranç takımı Muğla’da ki tüm etkinliklere katılmaya çalışıyor. Fahri Can öğretmeninin, velilerin ve derneğin kısıtlı olanakları ile Ortaca’da düzenlenen satranç turnuvasına minikler kategorisinde 12, küçükler kategorisinde 2 sporcu ile katılan GÖK-DER satranç takımı tüm sporcuları ile başarı madalyası aldılar.

7-8 Haziran tarihlerinde yapılacak Köyceğiz satranç turnuvasına minikler ve küçükler dallarında hazırlanan GÖK-DER satranç takımının öğretmeni F.Can Kaya amaçlarının Ula’da il çapında bir turnuva düzenlemek olduğunu, ama bunun için tanesi yaklaşık 200 TL olan satranç saatinden 30 adet ile 50 adet arasında edinmek gerektiğini söyledi. Bu eksikliğin yerel yönetim olarak belediye ve kaymakamlık tarafından düzenlenecek bir etkinlik ile giderilebileceğini belirtti.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.