Akyaka’da sünnet coşkusu

Muğla’nın “Sakin Şehir”  Ünvanlı  Beldesi Akyaka’da düzenlenen sünnet şölenine katılan 13 köyden yaklaşık 100 sünnet  çocuğu ve aileleri gönüllerince eğlendi.Çocuklarla Harmandalı Oynayan Akyaka Belediye...

Akyaka’da sünnet coşkusu

Muğla’nın “Sakin Şehir”  Ünvanlı  Beldesi Akyaka’da düzenlenen sünnet şölenine katılan 13 köyden yaklaşık 100 sünnet  çocuğu ve aileleri gönüllerince eğlendi.Çocuklarla Harmandalı Oynayan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, sünnet çocuklarına harçlık verdi.

Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Beldesinde belediye tarafından düzenlenen sünnet şölenine yaklaşık 100 sünnet çocuğu ve aileleri katıldı.

Şölende konuşan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, 2004 yılında belediye başkanı olarak beldede göreve başladığını anımsatarak, “10 yıldır ekibimle birlikte sizlere hizmet etmeye çalışıyorum. Biz ilk göreve geldiğimizde beldemize yılda gelen ziyaretçi sayısı 14 bindi. Bugün ise yaklaşık 150 bin kişi. Günübirlik ziyaretçileri de dahil edersek yılda yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veriyoruz” dedi.

Çalca, göreve başladıkları ilk yıllarda doğal güzelliği ile ünlü olan, birinci derece doğal SİT alanında olan Akyaka’nın tek bir mavi bayrağının bile olmadığına işaret ederek, “Beldenin çöpleri ise vahşi depolama alanlarına dökülüyordu. Bugün beldemizin geldiği noktayı göz önüne getirdiğimizde çok önemli şeyleri, sizlerle ve ekibimle başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çocuklarımızın sünnet edilmesinde ve sünnet şöleninde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akdoğan, Akyakalıların coşkusuna eşlik etti

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, 13 köyden yaklaşık 100 çocuk ve ailelerinin sünnet coşkusuna eşlik etti.

Akdoğan, yaşanan coşku nedeniyle Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve Akyakalılara teşekkür ederek, “CHP’nin önümüzdeki seçimlerde Ula Belediyesini alacağına inanıyorum. Bu coşku onu gösteriyor. Akyaka Beldesi, Büyükşehir yasası ile kapanmış olsa bile Ula’yı Sosyal Demokrat Belediyecilikle yöneteceğimiz için size her türlü hizmet gelecek. Başkanımız ve bizler çocuklarımızın daha çağdaş ve özgür bir ülkede yaşaması için mücadele ediyoruz” diye ifade etti.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ise gençliğinde tütün tarlalarında çalıştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Akyaka Belediye Başkanımız Ahmet Çalca’ya teşekkür ediyorum. Bu çocukların ve ailelerinin mutluluğunu paylaştığı için. Biz 5 kardeştik, tütün parasıyla okuduk. Artık, günümüz şartlarında bu tür toplu sünnet etkinlikleri yapmak zorlaştı. O yüzden bugün yapılan sünnet çok önemli” diye ifade etti.

Öztürk, Muğla’nın artık Büyükşehir olduğunu ve Akyaka’nın artık yeni yasa ile Ula’nın bir mahallesi olacağını anlatarak, “Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca bir Yörük çocuğu ona sahip çıkın. Bugün onlarca çocuğu ve ailesini sevindiren Belediye Başkanınıza sahip çıkın. CHP’ye sahip çıkın” diye ekledi.

Sünnet çocuklarıyla, Harmandalı oynadı

Çocuklarla Harmandalı Oynayan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ve CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, sünnet çocuklarına harçlık verdi. Sünnet şölenine CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk,  CHP Ula İlçe Başkanı Gültekin Sarıbaş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP’nin Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediye Başkan aday adayları da katıldı.

Sünnet şöleninde Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca’yı Eşi Sultan Çalca ise 1 yaşındaki bebekleri Cemre Nida yalnız bırakmadı.

Çalca, çalan müzik eşliğinde eşi Sultan Çalca ile dans etti.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.