Akyaka Kampı MELSA’ya kiralandı

8 yıl Yücelen tarafından işletildikten sonra 31 Aralık 2012 tarihinde sözleşmesi sona eren Akyaka Orman İçi kampının işletmesi Muğla’ya Hizmet Vakfı ortağı İl Özel İdare şirketi olan MELSA tarafından işletilecek. 10 yıl...

Akyaka Kampı MELSA’ya kiralandı

8 yıl Yücelen tarafından işletildikten sonra 31 Aralık 2012 tarihinde sözleşmesi sona eren Akyaka Orman İçi kampının işletmesi Muğla’ya Hizmet Vakfı ortağı İl Özel İdare şirketi olan MELSA tarafından işletilecek. 10 yıl süre ile işletmesi MELSA şirketi tarafından yapılacak olan Akyaka Orman kampında bu yıl içinde herhangi bir düzenleme yapılmayacak. Sezon sonunda kamp içinde yeni düzenleme yapılması için önümüzdeki sezona kadar hummalı bir çalışma yapılacağı açıklandı.

2004 yılında özelleştirme kapsamına alınan Akyaka Orman kampı, 8 yıl süre ile Yücelen Turizm işletmeleri tarafından işletildikten sonra sözleşme 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdi. Sözleşmenin sona ermesinin ardından Muğla Orman Genel Müdürlüğü sözleşme yenilemedi. 6 aydır atıl vaziyette duran ve harabeye dönen Muğla’nın en gözde çadır kampı merkezlerinden Akyaka Orman içi kampı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Hizmet Vakfı ortağı olan İl Özel İdare kuruluşu olan MELSA şirketine verildi.

MELSA şirketi tarafından tekrar hizmete açılan çadır kampında mevcut düzen bu yıl korunacağı açıklandı. Tatilcilerin mağdur edilmemesi için bu sezon yeni bir düzenlemenin yapılmayacağı açıklanan Akyaka Orman kampında, önümüzdeki sezon için kamp alanında hummalı bir çalışma yapılacak. Şu anda orman kampında turizm acentaları tarafından oda kiralanarak hizmetler devam ederken, onarım, tamir ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

Akyaka ekonomisini olumsuz etkileyen kampın yaklaşık 6 ay kapalı kalması sonrası yeniden hizmet vermesi tatilcileri sevindirdi.

Akyaka Orman Kampı

Yeşil ile mavinin birleşme noktasında, yemyeşil çam ormanları içinde kurulan Akyaka Orman İçi kampı 30 dönüm üzerine kurulu. 300 çadır ve 70 karavan kapasitesi var. 2 km’lik sahil şeridi bulunan Gökova Orman Kampı alanı 8 koy içeriyor. Tüm koylarda denize giriş için hazırlanmış iskeleler var. Kampçılara verilen hizmetler arasında elektrik, çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak, güneş ısıtmalı açık-kapalı duş, sıcak ve soğuk su, market, kafe ve restoran bulunuyor. Su sporlarının yanı sıra çeşitli spor aktiviteleri de rahatlıkla yapılabiliyor.

Genellikle Mayıs ayında başlayan sezon, Ekim ayı sonuna hatta Kasım ayına kadar sürüyor. Kampa çadır getirmeyen vatandaşlar için ayrı bir ücret ödeyip çadır kiralayabiliyorlar.

Bu haber toplam 187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.