AKUT’dan sel ve akarsu kurtarma eğitimi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Antalya Köprülü Kanyon’da 10-11-12 Mayıs tarihlerinde 3 günlük Sel ve Akarsu Kurtarma Eğitimi yaptı.AKUT her yıl düzenlediği Sel ve AkarsuKurtarma Eğitimi’ni bu yıl, Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül’ünkoordinasyonu...

AKUT’dan sel ve akarsu kurtarma eğitimi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Antalya Köprülü Kanyon’da 10-11-12 Mayıs tarihlerinde 3 günlük Sel ve Akarsu Kurtarma Eğitimi yaptı.

AKUT her yıl düzenlediği Sel ve AkarsuKurtarma Eğitimi’ni bu yıl, Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül’ünkoordinasyonu ile Köprülü Kanyon’da gerçekleştirdi.

Türkiye genelinden 20 AKUT Ekibi ile birlikte Antalya AFAD ve İtfaiye Ekiplerinden katılımcılar olmak üzere 84 kurtarmacının katıldığı eğitim zaman zaman yağmurlu ve olumsuz hava şartlarına rağmen yapıldı.

AKUT Eğitim Birimi Sorumlusu ve İzmit Ekip Lideri Recep Şalcı ‘’3 Günlük eğitimde kurtarmacılarla akarsu okuma, nehirde karşıdan karşıya yüzerek geçme, bodyraft yöntemiyle ilerleme, bot çevirme, binme, yönlendirme, nehirde farklı noktalardaki temsili kazazedelere ulaşma ve kurtarma gibi eğitimler yaptık’’ dedi.

Antalya Ekip Lideri Yılmaz Sevgül ise ‘’Bütün afetlerde olduğu gibi sel ve akarsu afetlerinde de can kayıplarını en aza indirmek için düzenlediğimiz eğitimi başarılı bir şekilde tamamladık, eğitim alan arkadaşlarımız edindikleri kazanımları bölgelerine taşıyarak ülkemiz geneline yayacaklar ’’ diye konuştu.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.