AKUT, kuyudaki at için seferber oldu

Bodrum ilçesinde kuyuya düşen atı kurtarmak için AKUT ekipleri seferber oldu.Bitez Mhhallesi'nde bir arazide otlamaya çıkarılan Ezo isimli binek atı, 6 metrelik kuyuya düşerek mahsur kaldı. Saatlerce su dolu kuyu içerisinde kurtarılmayı...

AKUT, kuyudaki at için seferber oldu

Bodrum ilçesinde kuyuya düşen atı kurtarmak için AKUT ekipleri seferber oldu.

Bitez Mhhallesi'nde bir arazide otlamaya çıkarılan Ezo isimli binek atı, 6 metrelik kuyuya düşerek mahsur kaldı. Saatlerce su dolu kuyu içerisinde kurtarılmayı bekleyen atın yardımına AKUT ekipleri koştu. Atının kuyuya düştüğünü gören Ezo'nun sahibi, AKUT'a haber verdi. 9 kişilik akut ekibi olay yerine gelerek halatlarla ve kepçe yardımı ile kuyuya indi. AKUT ekibi halat ve kepçe yardımı ile atı 6 metrelik kuyudan yukarı çıkarmayı başardı. Yara almadan kurtulan Ezo'nun vücut ısısının düşmesi nedeniyle etrafında ateş yakıldı. Uzun süredir kuyuda olduğu için halsiz düşen Ezo için veteriner geldi. Serum verilen Ezo’ya sahibi tarafından da masaj yapılarak kasları gevşetilmeye çalışıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Ezo bir müddet sonra kendine geldi.

Olayla ilgili kısa bir açıklama yapan AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, bir atın kuyuya düştüğü ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 6 metrelik kuyunun içerisine düşen bir atı kurtardık. İhbar üzerine 9 kişilik bir ekip ile yola çıktık. Sağlam bir şekilde kurtardık” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.