AKUT KUŞADASI’NDA TOPLANDI

2011 yılının Temmuz ayı  itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı...

AKUT KUŞADASI’NDA TOPLANDI

2011 yılının Temmuz ayı  itibariyle Birleşmiş Milletler'e bağlı International Search and Rescue Advisory Group/Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp Medium Class/Orta Sınıf ekip kategorisinde BM onayı alan ilk Türk Ekibi olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, gönüllüler arası iletişimi de ihmal etmiyor.

Türkiye çapında kurulmuş olan ve aralarında Muğla ekiplerinin de bulunduğu  33 AKUT Ekibi ve bin 800’ü aşkın gönüllüsü ile çalışmalarını sürdüren AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin gönüllüleri, Kuşadası’nda düzenlenen AKUT Kaynaşma Kampı’nda bir araya geldi. AKUT Kuşadası Ekibi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kampa 10 AKUT Ekibi ve 140 AKUT Gönüllüsü katıldı.

Kamp alanı olarak Pamucak Mevkii Segaş Tesisleri seçildi. Öte yandan hazırlanan program çerçevesinde Şirince, Efes, Dilek Yarımadası Milli Parkı ve etrafı da gezildi.

4 gün boyunca bir acil durum anında omuz omuza çalışacak gönüllülerin birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanmış oldu. AKUT Başkanı A.Nasuh Mahruki  ve AKUT Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı kampın son günü olan 29 Ekim’de Kuşadası’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılındı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altıngün’ü de ziyaret eden AKUT Başkanı A.Nasuh Mahruki, AKUT Yönetim Kurulu Üyeleri ve AKUT Kuşadası Ekip Lideri Tunç Tuncer, bölgedeki çalışmaları aktardı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.