AKUT KEÇİYİ KURTARDI

AKUT Fethiye ekibi, Amintas Kaya mezarları yakınındaki sarp kayalıkta mahsur kalan 2  keçiyi bulundukları yerden kurtararak sahibine teslim etti.1 haftadır kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye...

AKUT KEÇİYİ KURTARDI

AKUT Fethiye ekibi, Amintas Kaya mezarları yakınındaki sarp kayalıkta mahsur kalan 2  keçiyi bulundukları yerden kurtararak sahibine teslim etti.

1 haftadır kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi tarafından kurtarıldı. Fethiye Amintas Kaya mezarlıkları yakınında 20 keçisini otlatan İbrahim Çakal (60) isimli vatandaş, Debboy mevki ormanlık alanındaki kayalıklarda mahsur kalan 2 keçisinin kurtarılması için AKUT'tan yardım istedi. Bunun üzerine çalışmaya başlayan ekip, yaklaşık 150 metrelik sarp kayalıktaki keçilere istasyon kurup halatla ulaştı. Kayalıklardan inebilecekleri noktalara yönlendiren ekip, 2 keçiyi sağlıklı bir şekilde mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak sahibine teslim edildi.

AKUT Fethiye ekibi operasyon lideri Ersin Gür, yaptığı açıklamada kendileri için her canlının önemli olduğunu, bugüne kadar birçok hayvanı kurtardıklarını söyledi. AKUT'un gönüllük esasına göre çalıştığını, bütün vatandaşlara yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi. Keçilerin sahibi İbrahim Çakal ise 1 hafta önce debboy mevki mağaraları üstünde 3 keçisinin mahsur kaldığını 1’nin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu 2’sinin ise kurtarılmayı beklediğini belirterek, "Keçilerin çıktıkları gibi ineceğini düşündüm ama orada mahsur kaldılar. Keçilerden 1’i yavru olup 1 hafta boyunca kurtulmayı bekledi. Çok uğraşmama rağmen bulundukları yerin sarp olmasını nedeniyle kurtaramadım. AKUT'tan yardım istedim.AKUT ekibi halatla 150 metrelik kayalıklara halatla çıktı. Daha sonra keçilerin olduğu yere yaklaşık 5 metrelik istasyon kurup halatla indi. 2 keçimi mahsur kaldığı yerden kurtardı. AKUT’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.