AKUT keçileri 9 saatte kurtardı

Fethiye AKUT Birimi, Seydikemer ilçesinde yaklaşık 50 metre yükseklikte mahsur kalan 5 adet keçiyi iki gün süren operasyonla kurtardı.Seydikemer İlçesi’ne bağlı Gölbent Mahallesi Tomalar Mevkiinde Okan Soy’a ait 5 adet keçi...

AKUT keçileri 9 saatte kurtardı

Fethiye AKUT Birimi, Seydikemer ilçesinde yaklaşık 50 metre yükseklikte mahsur kalan 5 adet keçiyi iki gün süren operasyonla kurtardı.

Seydikemer İlçesi’ne bağlı Gölbent Mahallesi Tomalar Mevkiinde Okan Soy’a ait 5 adet keçi yaklaşık 50 metre yükseklikte sarp ve kayalıklarda mahsur kalınca Fethiye AKUT Birimi’nden yardım istendi. Fethiye AKUT Birim Ekibi ilk gün, saat 15:30’dan 18:00’a kadar yağmurlu bir havada yoğun bir çalışma ile kayalıklardan aşağıya tam düşmek üzere olan keçilerden birini kurtarıp, havanın kararması ve yağmurun artması nedeni ile operasyonu durdurdu.

AKUT Fethiye Ekibi ertesi gün sabah erken saatlerde Fethiye’den yine Gölbent Mahallesi Tomalar Mevkine giderek biri hamile olan 4 keçi içinde operasyon gerçekleştirdi. Halatlar kuran AKUT Ekibi 4 keçiyi birer birer sarp ve kayalıktan düşmeden aşağıya indirerek sahibine teslim etti. AKUT Fethiye Operasyon Sorumlusu Fatih Işık, köy halkından gelen 5 keçiyi kurtarma talebi üzerine 2 gün boyunca çalışma yaptıklarını söyledi. Işık, ilk gün yaklaşık 3 saat, ertesi günde 6 saat süren operasyonla keçileri bulundukları yerden kurtardıklarını, AKUT’un benzer kurtarma çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Keçileri kurtarılan Okan Soy da, AKUT Fethiye Ekibi’ne teşekkür etti.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.