AKUT kayıp şahsı arıyor

AKUT Bodrum ekibi 30 yıldır Yalıkavak Gökçebel köyünde oturan 84 yaşındaki  Durmuş  Canbaloğlu’nun bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.Alzheimer hastası olan  ve 1 Eylül Pazar günü saat 17:00...

AKUT kayıp şahsı arıyor

AKUT Bodrum ekibi 30 yıldır Yalıkavak Gökçebel köyünde oturan 84 yaşındaki  Durmuş  Canbaloğlu’nun bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Alzheimer hastası olan  ve 1 Eylül Pazar günü saat 17:00 sıralarında Gökçebel’deki evinden ayrılan Durmuş Canbaloğlu,  bir daha evine dönmedi. Oğulları ve yakınlarının 5 gün boyunca çevrede kendi imkanları ile aramaları sonuç vermeyince, Yalıkavak Belediyesinden yardım istediler. Belediye başkanı Mustafa Saruhan’ın talebi üzerine AKUT Bodrum Ekibi 7 kişilik ekibi ve kayıp yakınları ile birlikte arama çalışmalarına başladı. Havanın kararması ile ara verilen çalışmalara Cumartesi günü 13 kişilik ekip ve yakınları ile birlikte tekrar devam edildi. Yalıkavak Gökçebel çevresindeki Durmuş Canbaloğlu’nun  olabileceği tüm kuyu, ormanlık, makilik, bağ, bahçe ve boş arsalar arandı, her hangi bir bulguya rastlanmaması ve havanın da kararması üzerine arama çalışmalarına son verildi.

Oğlu konu ile ilgili olarak ‘’ babamıza bir haftadır ulaşamıyoruz. Emniyete bildirdik, gazetelere ilan verdik, broşürler yapıştırdık, belediyeye bildirdik. Başkanımız sağ olsun AKUT’u çağırdı. İki gün birlikte aradık ama bulamadık. Üzerinde kırmızı çizgili gömleği, gri pantolonu ve ayağında terlikleri vardı. Gören ve bilenlerden yardım bekliyoruz’’ dedi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin USLU ‘’Konuyu Başkanımız Saruhan’nın talebi üzerine öğrendik ve hemen bölgeye intikal ettik. Bir buçuk gün buyunca olması muhtemel tüm bölgeleri taradık ancak herhangi bir bulguya rastlayamadık. Bu tür konularda bilgi bize ne kadar erken ulaşırsa, olumlu sonuca ulaşmamız o kadar sağlıklı oluyor. Özellikle çocuk, yaşlı ve Alzheimer kayıplarında ilk 24 saat çok önemli.’’ dedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.