AKUT ekipleri tatbikatta buluştu

Muğla bölgesinin ekipleri, Muğla’nın Yılanlı mevkiinde Doğada Arama eğitimi ve tatbikatı için buluştu.Ülkemizde iller arasında  3 operasyonel, 2 kuruluş aşamasında olmak üzere toplam 5 ekibi ile  AKUT Arama Kurtarma...

AKUT ekipleri tatbikatta buluştu

Muğla bölgesinin ekipleri, Muğla’nın Yılanlı mevkiinde Doğada Arama eğitimi ve tatbikatı için buluştu.

Ülkemizde iller arasında  3 operasyonel, 2 kuruluş aşamasında olmak üzere toplam 5 ekibi ile  AKUT Arama Kurtarma ekip yoğunluğu acısından en şanslı il olan Muğla bölgesinin ekipleri, üç günlük eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

İstanbul AKUT Merkezden gelen 1 Eğitmenin, 8 asistanın gözetiminde yapılan çalışmalara Marmaris ekibinden 9, Bodrum ekibinden 25, Fethiye ekibinden 7, Milas biriminden 2, Muğla biriminden 7 olmak üzere toplam 60 gönüllü katıldı.

2 günlük teorik ve uygulamalı eğitimlerde, ormanlık arazide 10 cm den küçük objelerin bulunması, gırit arama, pusula ve harita kullanarak birden çok hedefe ulaşma gibi eğitimler yapıldı.  Sonrasında 2 ayrı ekip oluşturan gönüllüler, birebir arazide, 2 ayrı bölgede ki kayıp olduğu belirlenen şahısların bulunması için arama tatbikatı yaptı.

Konu hakkında kamp sorumlusu Eğitmen Serkan Kaya ‘’ Bizim bölgelerimizin iç eğitimlerinden birisini gerçekleştirdik. Bölge ekiplerimizin bireysel ve birlikte yapacakları operasyonlarda ki kabiliyetlerini artırmayı ve ekiplerin birbirlerini tanımasını amaçlayan bir eğitimdi. Birebir arazide kaybolmuş bir çocuk ve bir yetişkinin kayıp olduğunu varsaydık. Arkadaşlarımıza bu doğrultuda sabah saat 04.30 da, gerçek bir operasyonda olduğu gibi, operasyon ihbarı verdik. Gönüllülerimiz yağışlı, soğuk ve gece şartlarında başarılı bir çalışma yaparak kayıp şahısları buldular. Arkadaşlarımıza ve tesislerinden faydalandığımız Orman İşletme Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim.”dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.