Akkuzu’den Engelli Sınavı açıklaması

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu’nun 2012 ÖMSS (Engelli Memur Seçme Sınavı) Sonuçlarına Göre Yapılacak Memur Yerleştirmeleri hakkında bir açıklama yaptı. Akkuzu, yazılı olarak yaptığı açıklamasında...

Akkuzu’den Engelli Sınavı açıklaması

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu’nun 2012 ÖMSS (Engelli Memur Seçme Sınavı) Sonuçlarına Göre Yapılacak Memur Yerleştirmeleri hakkında bir açıklama yaptı. Akkuzu, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2012 Engelli Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. ÖMSS sonuçları çerçevesinde ortaöğretim seviyesinden (426), önlisans seviyesinden (384), lisans seviyesinden (810) olmak üzere hizmetli ve memur unvanında toplam (1.620) kadroya engelli memur alımı yapılacaktır.

2012 yılında gerçekleştirilen ÖMSS sonuçları çerçevesinde yapılacak yerleştirme işlemleri için başvurular 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) http://www.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.

Tercih Kılavuzu, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.

Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları, önceki ÖMSS Tercih Kılavuzlarında yer alan herhangi bir kadroya Merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar tercih edemeyeceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

27 Nisan 2014 tarihinde yapılmasına karar verilen 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-EKPSS) için başvurular 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup güncel bilgi için adaylar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İnternet Adresi’ni (http://www.eyh.gov.tr/ ) ile ÖSYM İnternet Adresi (http://www.osym.gov.tr/ ) takip edebilirler.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.