Akkuzu: Çocuklar zehirlendi iddiası doğru değil

Fethiye Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocukların yayla gezisi esnasında zehirlendiği iddiaları üzerine Ali ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürü Ali Akkuzu açıklama yaptı.15 kişilik bir grubun yayla gezisine...

Akkuzu: Çocuklar zehirlendi iddiası doğru değil

Fethiye Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocukların yayla gezisi esnasında zehirlendiği iddiaları üzerine Ali ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürü Ali Akkuzu açıklama yaptı.

15 kişilik bir grubun yayla gezisine çıktığını belirten Akkuzu, sadece bir çocuğun ‘karnım ağrıyor’ şikayeti üzerine diğer çocukların da tedbir amaçlı serum verildiğini söyleyen Akkuzu, “20 Haziran 2013 tarihinde internet’te yayımlanan “Fethiye Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde kalan 9 çocuk zehirlenme şüphesi ile Hastaneye kaldırıldı” haberine ilişkin olarak; Fethiye ilçemizde bulunan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımız, Nif-Arpacık yaylasına piknik amaçlı götürülmüşlerdir. 4 personel eşliğinde pikniğe götürülen çocuklardan ikisinin karın ağrıları ve mide bulantıları olduğunu söylemeleri üzerine 112 Ambulans çağrılmış söz konusu iki çocuğumuzun Acil servise intikali sağlanmıştır. Pikniğe katılan 9 çocuk ve personel ise Fethiye Devlet Hastanesi Acil servisine tedbir amaçlı götürülmüştür. Acil serviste kan tahlilleri yapılarak kendilerine tedbiren 1 saat süre ile serum verilmiş olup herhangi bir zehirlenme olmadığı tespit edilmesi üzerine kuruluşa dönülmüştür. Yapılan tahliller neticesinde herhangi bir besin zehirlenmesi emaresine rastlanılmadığı bildirilmiştir. Haberin İl Müdürlüğümüze ulaşması üzerine tarafımca konu yerinde incelenmiş, Fethiye’de bulunan kuruluşa gidilmiş, hastane yetkilileri ile görüşülmüş, gıda zehirlenmesinin olmadığı, tedbir amaçlı işlemlerin gerçekleştirildiği tarafıma bildirilmiştir” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.