Akköprü 1.3 milyar KW.saat enerji üretti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Muğla’da hizmete açılan ve Ege’nin en büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı milli ekonomiye katkısını sürdürüyor.2011 yılında hizmete açılan barajla 121 bin 240 dekar zirai...

Akköprü 1.3 milyar KW.saat enerji üretti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Muğla’da hizmete açılan ve Ege’nin en büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı milli ekonomiye katkısını sürdürüyor.

2011 yılında hizmete açılan barajla 121 bin 240 dekar zirai arazi sulanırken hidroelektrik santral üniteleri ile de enerji üretimine devam ediliyor. Açıldığı günden bu yana 1,3 milyar kiloWatt.saat elektrik üretilen baraj sayesinde milli ekonomiye 435 milyon TL katkı sağlandı.

Köyceğiz ilçesinin 24 km doğusunda Dalaman Çayı üzerinde bulunan barajda depolanacak 384 milyon metreküp su ile 141 bin 920 dekar arazinin sulanması ve 118,6 MW kurulu gücündeki santral ile yıllık 343 milyon kiloWatt.saat enerji üretilmesi hedefleniyor.

Ayrıca baraj rezervuarında tutulacak 34,7 milyon metreküp taşkın hacmi ile Dalaman Ovası, Köyceğiz, Ortaca ilçe merkezleri ve köyleri ile turistik tesisler taşkın zararından korunuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yenilenebilir enerji kaynaklarından olan HES projelerinin ülke ekonomimize çok ciddi getirileri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Dalaman Akköprü Barajı ve HES ile şuana kadar 1,3 milyar kiloWatt.saat enerji üretilerek milli ekonomimize 435 milyon TL katkı sağlandı. Eğer bu tesisler olmasaydı bu enerjiye sahip olmak için bu paraları maalesef dışarıya vermek durumunda kalacaktık. Su akar Türk bakar sözünü değiştirdik, artık su akar Türk yapar ve parası cebinde kalır diyoruz.”

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.