AKIN:OTURDUĞUNUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERİN

BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Akın, seçim çalışmaları kapsamında Muğla kent merkezinde bulunan sanayi sitesinde esnafla bir araya geldi. Akın, mevcut belediye başkanına göndermede bulunarak, “ Oturduğunuz...

AKIN:OTURDUĞUNUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERİN

BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Akın, seçim çalışmaları kapsamında Muğla kent merkezinde bulunan sanayi sitesinde esnafla bir araya geldi. Akın, mevcut belediye başkanına göndermede bulunarak, “ Oturduğunuz koltuğun hakkını verin” dedi.

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Akın, kent merkezinde sanayi esnafı ile bir araya geldi.

Sevdamız, nefesimiz, sessimiz Muğla diyerek doğruları söylemek için yola çıktığını kaydeden Akın, “Birlikte Muğla’nın unutulmuş, adeta kaderine terk edilmiş makûs talihini değiştirmek, yaşanılabilir huzurlu bir kent olma adına başlatmış olduğumuz yolculuğumuzda sanayi esnafımızla bir araya geldik. Öncelikle gittiğimiz her yerde bizi bağırlarına basan kendilerine yakışır şekilde karşılayıp, ağırlayan saygıdeğer Muğla halkına teşekkürlerimi bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Bu ziyaretlerimizde de gördük ki ilimizde 3 dönemdir yerel yönetimi elinde bulunduran arkadaşlarımız bugünkü söylemlerinden uzak insanları ötekileştirmiş, bir ve beraber olma ruhunu Muğla’da yaşatamamışlar. Muğla esnafına ve hizmet almak üzere buraya giden vatandaşlarımıza yakışmayan bir sanayi, hiçbir sosyal aktivite ve tesisin bulunmadığı, yollarının sanayiye girerken araçları bozduğu bir ortamda hizmet sunmaya ve hizmet almaya çalışan vatandaşlarımız kırgın, kızgın buradan yönetimde olan arkadaşlara ellerini vicdanına koyup düşünmelerini ve cevap vermelerini istiyorum. Bu Allah’tan revamıdır” dedi.

Muğla’da halkın görevini yerine getiremeyen yerel yöneticilere artık güveninin kalmadığını kaydeden Harun Akın konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’de her şey değişti, her şeyimizi ‘Avrupa’ yaptık. Filmlerimizde buna dâhil oldu onların sevdiklerini seviyor, sevmediklerini sevmiyoruz ama bir sorun var ki onların sanayisi var bizim yok. Bir kentin vizyonunun ve kentin hak, hukuklarının korunması, sürdürülebilir bir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerinin hâkim olmadığı yerde siz meşruiyetinizi kaybetmiş sadece ve sadece kendinizin ve birilerinin yöneticisi olmaktan öteye gidemezsiniz. Ve bugüne kadarda gidememişseniz, buna hakkınız yoktur. Tabiri caizse oturduğunuz koltuğun hakkını 3 dönemdir verememiş birinin bundan sonrada o koltuğun hakkını vereceğine Muğla halkının inancı ve güveni kalmamıştır. Yerel yönetim sadece ve sadece birilerinin işini takip etmek, birkaç kişiye iş imkânı sağlamaktan ibaret değildir. Bir uçtan diğer bir uca tüm halkı kucaklayan, hepsine eşit mesafede saygı ve sevgiyi esas kılarak eşit hizmet sunma başarı ve becerisini göstermektir.”

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.