AKIN'DAN SERT ELEŞTİRİLER

Büyük Birlik Partisi Muğla Büyükşehir Adayı Harun Akın, diğer siyasi partilerin adaylarını eleştiri bombardımanına tuttu.BBP Muğla Büyükşehir Adayı Harun Akın, siyasi partilerin adaylarının yaptığı açıklamalarla halkın...

AKIN'DAN SERT ELEŞTİRİLER

Büyük Birlik Partisi Muğla Büyükşehir Adayı Harun Akın, diğer siyasi partilerin adaylarını eleştiri bombardımanına tuttu.

BBP Muğla Büyükşehir Adayı Harun Akın, siyasi partilerin adaylarının yaptığı açıklamalarla halkın gözünü boyamaya ve oy devşirmeye çalıştığını iddia ederek, adaylara tek tek sorular yöneltti. Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Adayı Osman Gürün’ün üç dönemdir yönettiği kentte “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dediğini hatırlatan Akın, “Milas’a gidiyorsunuz abesle iştigal bir açıklama yapıyorsunuz. Fethiye’ye gidiyorsunuz Muğlaspora çok şey katmış gibi Fethiyespor’a göz dikiyorsunuz. Sakın dokunmayın onu da elinize yüzünüze bulaştırırsınız” dedi. Akın, Muğla Belediyesi’nin son 5 yılda yol çalışmalarına 20 milyon TL harcadığını anımsatarak, “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız? Siz harcadığınız her kuruşun fakir fukara, yetim hakkı olduğunun farkında ve bilincinde değil misiniz? Hangi vicdanla bu milletin 20 milyon lirasını fütursuz ve pervasızca tabiri caizse yol demeye bin şait ister misali bu çalışmalara harcadınız.” ifadelerini kullandı. Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayda değer bir hizmeti olmayan bu yönetimin Ben şu an için Muğla’nın başına bela ettiği birkaç projesini paylaşayım ;Kanalizasyondan ihalesi ve çalışmalarından dolayı tazminat davası . Eski otogar alanının imara bir açılıp bir kapanması nedeniyle açılan tazminat davası.Ortaköy İlköğretim Okuluna ceza kesilmesi. Belediye hizmet binasına kaçak balkon yapılması. Köteklide Üniversite arazisine mülkiyeti alınmadan ruhsatsız (kaçak) pompaj istasyonu binası yapılması. Şehrin merkezi yerine hançer gibi bir otopark yapılması.

Kendisinden en kısa sürede bu konularda bir açıklama bekliyorum, umarım mantıklı ve makul bir açıklaması olur ve beni mahcup eder. Bu ilin huzuru, ekonomik refahı, sosyal yaşantısını kolaylaştıracak ne hizmet yaptınız ve bundan sonra ne yapacaksınız bunları konuşun. 3 dönemdir meşgul ettiğiniz koltuğun hakkını verdiniz mi? Elinizi vicdanınıza koyun evet ülkenin gidişatı mevcut durumu iyi değil bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ne yani artık Muğla’daki sorunları problemleri çözdünüz ülkeyi siz mi kurtaracaksınız. Muğla’yı düşünmeyen çok kıymetli halkına bunları reva gören birinin ülke adına ne yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Biraz samimi ve dürüst olun demekten başkada bir kelime bulamıyorum.”

Harmandar’a mesaj 

İktidar partisinin adayı Mansur Harmandar’a da mesaj gönderen BBP Adayı Harun Akın,   “Makam, mevki, koltuk sevdalısı değilim makamımı koltuğumu bıraktım sizlere hizmet için yola düştüm diyor. Peki Muğla Üniversitesindeki makam odanızı halen neden boşaltmadınız? Şu anki rektörlük görevini yürüten arkadaşımız neden rektör odasında değilde halen kendi odasında çalışıyor .Aday olmanız noktasında kazanamadığınız takdirde hangi makam ve mevkiinin pazarlığını yaptınız ve hangi makam ve mevkii garanti edildi de 25-30 bin lira maaş aldığınız makamı bıraktınız. Seçim sürecinde alamayacağınız maaşlarınız size dolaylı yollardan ödenecek mi? Şahsen bir aday olarak değil Muğla’da yaşayan bir vatandaş olarak benim ne söylerseniz söyleyin size güvenim kalmamıştır. Size de önerim biraz samimi ve dürüst olmanız gerektiğidir” diye konuştu.

Erdoğan’da nasibini aldı

Akın’ın eleştirilerinden MHP Adayı Mehmet Erdoğan da nasibini aldı. BBP Adayı, Erdoğan’ın  bir milletvekili olarak Muğla’ya ne kazandırdığını sorarken, “ Milletvekili olduğunuz dönem içerisinde Muğla ‘yı kaç kez ziyaret ettiniz, halkımızla kaç kez bir araya gelip dertlerini sorunlarını dinlediniz çözüm ve çareler ürettiniz? Hangi kamu kurum  ve kuruluşlarını ziyaret ederek Muğla’da olup bitenler ve yapılanlar hakkında bilgi aldınız. Ben sizden bizim çılgın projelerimiz yok demenizi değil göğsünüzü gere gere beni milletvekili yaptınız Muğla’ya şu katkılarım şu hizmetlerim oldu, yerel yönetimde de bana görev verdiğiniz takdirde sizlere şu projeleri ve hizmetleri sunacağım demenizi beklerdim. Halkımız ne isterse onu yapacağız söylemi halkı kandırma ve gözünü boyamadan başka ne ifade eder bilemiyorum. Umarım yerel yönetime talip olmuş biri olarak hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun herkese eşit mesafe saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşmanız gerektiği bilinci içerisindesinizdir. Ancak izlenimlerim farklı bir partiye veya siyasi görüşe mensup vatandaşlarımıza tepeden bakar bir hal ve hareket içerisindesiniz, bu davranışınızdaki kibiri milletvekili kimliğinizden mi yoksa geçmişte yapmış olduğunuz kamu görevinizden mi alıyorsunuz kendinizi bu kadar büyük görmeyin unutmayın ki sizden büyük Allah var” dedi.

Arkasında iktidar, iş adamları ve icazet aldığı hiç kimse olmadığını, hiç bir yerden maddi destek talep etmediğini ve mütevazi bir bütçeyle seçim sürecini yürüttüğünü söyleyen BBP Büyükşehir Adayı Harun Akın, “İnanarak yola çıktım Cenabı Allah’tan başka kimseye verilecek bir hesabım yoktur. Haksız bir davada sultan olacağıma haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim, doğru bildiğim yolda gerekirse tek başıma yürürüm ilkesiyle ticaretini ve siyasetini yapan biri olarak bundan sonra kazansam da, kaybetsem de gerek mensubu bulunduğum BBP çatısı altında gerekse Muğla sevdalısı bir vatandaş olarak Muğla’nın sessiz sesi olmaya devam edeceğimi, yalanların dolanların karşısında olacağımı ve Muğla’nın geleceğini heba edecek her kim olursa olsun iki elimin yakasında olacağının bilinmesini isterim” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.