Akın’dan imzacı akademisyenlere sert tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, yaptığı yazılı açıklama ile aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin de bulunduğu imzacı akademisyenleri sert bir dille kınadı.Akın;...

Akın’dan imzacı akademisyenlere sert tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, yaptığı yazılı açıklama ile aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin de bulunduğu imzacı akademisyenleri sert bir dille kınadı.

Akın; “Birkaç gün önce Ülke genelinde bulunan Üniversitelerimizde görev yapan ve bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriye imza atan akademisyen bozuntularını esefle kınıyorum.Ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz ülkemize,devletimize karşı sergilemiş olduğunuz tutum affedilir,yenilir,yutulur bir tavır değildir.Yıllardır bu ülkeye tabiri caizse kan kusturan terör örgütüne arka çıkmak hainliktir,alçaklıktır.”dedi.

Devletin atacağı her adımda devletin arkasında olduklarını belirten Akın; “Bizler vatanını,milletini,bayrağını,ezanını sevenler olarak terör örgütünün bu ülkeden tamamen silinip,atılması noktasında devletimizin atacağı her adımın arkasındayız.Ancak ne var ki birkaç yıldır Biz Alperenler olarak adına çözüm süreci denen   terör örgütünü cesaretlendiren, büyüten sürecinde yanlış olduğunu mükerrer defalar dile getirdik,bu süreçte de bizler terörün bitmesini istememekle suçlandık,gelinen noktada tarih bizi haklı çıkardı,tabiri caizse hırsızın hiç mi suçu yok.Bugün ortalıkta nara atanlara da sormak istiyorum; Yiğit,bilge,şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Diyarbakır’da yargılar Habur’da asarız” dediği Barzani’yi kırmızı halılarla karşılayanlara, Diyarbakır bir yıldız olabilir, bebek katili Abdullah Öcalan için fikirlerini,görüşlerini önemsiyoruz diyerek benzeri methiyeler dizen ve halen başımızda milletvekili sıfatıyla bulunanlara,gazetecilere, aydınlara da birkaç sözümüz ve sözünüz olmalı diyorum.

PKK terör örgütü çözüm sürecinde silahlanırken ve yönetenlerimiz tarafından bilinirken, asfalt,parke yollara bombalar döşerken göz yumanların,kandırıldık diyenlerin 4 yaşındaki çocuğuyla toprağa verdiğimiz şehidimiz ve şehitlerimizin kanına elleri bulaşmamış mıdır? Bizler siyasi ahlak ve edebimiz gereği doğru nereden gelirse doğru,yanlış nereden gelirse yanlış demeye devam edeceğiz.Bu sebeple de bu süreçte hata yapan herkesi de silkelenip kendine,özüne dönmeye ve bu milletten özür dilemeye,içinizdeki hainleri temizlemeye davet ediyorum. “dedi.

Akın açıklamasını şöyle bitirdi:

“Yinede geçmişi unutarak gün birlik ve beraberlik günüdür diyorum.Türkiye terörle mücadele ederken, her gün şehit kaldırırken devletin başlarındakilerin,iktidarın ve muhalefetin birbirlerine küsmeye,sırtlarını dönmeye hakları yoktur. Ne yapacaklarsa karar alacaklar, beraber yapacaklar. Ordusuyla, meclisiyle, emniyetiyle, milletiyle hep beraber olacağız ve terör örgütü ile onun arkasındakileri kahrımızla boğacağız. Bunun Başka yolu yoktur.Bu sebeple Tüm milletimizi teröre karşı ortak bir duruşa ve devletimizin yanında yer almaya davet ediyoruz.Rabbim bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın, ülkemizi,milletimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.